פעולות החילוץ במיאמי נמשכות. מספר המתים באסון קריסת הבניין עלה אמש (ראשון) ל-9 בני אדם ומספר הנעדרים העדכני עומד על 156. המשלחת של פיקוד העורף שנשלחה כדי לסייע בחילוץ כבר הגיעה אל המקום, לצד מומחים שהגיעו ממקסיקו.
"הקריסה הזו הייתה ממש כמו מכת ברק, היא התרחשה פתאום – ללא סימנים מוקדמים מובהקים", אמר צ'רלס בורקט, ראש עיריית סרפסייד שבה התרחש האסון, "גשרים ובניינים קורסים באמריקה, אבל לא באופן הזה – היה משהו מאוד לא תקין שם".
יוסי לנדאו, חבר במשלחת זק"א במיאמי אמר הבוקר לבצלאל קאהן ברדיו "קול חי": "לאמריקאים אין את היכולות של זק"א ופיקוד העורף בחילוץ מאסונות כאלה. סיכוי קלוש לניצולים חיים, בגלל צורת קריסת הבניין על חניון עם מכוניות ושריפות שפורצות כל הזמן".
לדבריו "כוחות ההצלה של הממשל הפדרלי הדמוקרטי הגיעו לזירת האסון באיחור, בגלל שמושל פלורידה הוא רפובליקני. אם היו פועלים מהרגע הראשון בלי פוליטיקה, היו מוצאים ניצולים בחיים".
4 ימים לאחר הקריסה, הבוקר דווח בחדשות 12 כי החקירה הראשונית מעלה שהקריסה התרחשה בשלושה שלבים: תחילה, קרס חלקו המרכזי של הבניין בן 13 הקומות, אחריו קרס חלק נוסף של הבניין שממוקם מאחורי חלקו המרכזי – ושש שניות לאחר מכן, קרס באחת חלקו המזרחי של המבנה. מהנדסים שהחלו לחקור את האירוע הקשה העריכו שהקריסה החלה מאחת הקומות התחתונות – וייתכן שמקורה הוא בחניון התת-קרקעי.
עוד דווח כי 3 שנים לפני הקריסה, יועץ הנדסי איתר במבנה ממצאים מדאיגים לפיהם נגרם נזק גדול ללוח הבטון שמתחת לבריכה שבקומת הקרקע של הבניין – והצביע על התפוררות של העמודים והקורות שבקומת החנייה. כמה מהנדסים שסקרו את הצילומים מזירת האסון הסיקו כי הקריסה החלה באחת הקומות התחתונות. ייתכן שמה שהוביל לקריסה הקטלנית הוא קורוזיה או שמדובר בשגיאת תכנון ובנייה שהצליחה להחזיק מעמד 40 שנה.
העסקן חיים מאיר רוזנברג יו"ר חסד של אמת במיאמי נמצא באתר כבר ארבעה ימים כדי לדאוג שכל הפעולות יהיה כראוי הוא מגן על אופן פעילות החילוץ של הכוחות המקומיים. "נשמעות טענות רבות כאילו פעולות החילוץ לא נערכות במהירות הנדרשת. ולכן חשוב להבהיר לציבור כי המאמצים הם כאן רבים מאוד, אבל המצב כאן גם מורכב מאוד. הצוות עובד מול תנאים קשים ביותר", אמר.
לא יודע .
נראה לי יש פה יד של האירנים.
כנראה חיבלו על ידי אזה רכב בעמודים האלה.
על ידי משיכה או פיצוץ, תת קרקעי.
אתה הזוי! איזה אינטרס יש להם להשקיע מאמצים באיזה בניין מגורים סתמי?!
תישן פחות -תחלום פחות!
תקשיב, פיקוד העורף צריך חוקר מוכשר כמוך.
מי זוכר
כמה זמן ערך לפנות את בנין התאומים?
זה עצוב ומוזר שמוטציות ואסונות מתחילים להיפך לשיגרת חיים שלנו
המוטציה הבריטית האסון מירון המוטציה הסינית האסון מקרלין המוטציה ההודית האסון ממיאמי
עד מתי? 😪😪
ה' רוצה שנחזור בתשובה והוא לא סתם עושה את הדברים האלה- כדי שנתעורר!!
וזה מדבר לכל אחד מאיתנו👇
תכלס שיפרסמו כמה טונות של הריסות הם פינו כבר.
זה נראה שהם עסוקים שם בהתייעצויות ורעיונות לתקשורת ובתמונות …