"לאיראן לא יהיה נשק גרעיני במשמרת שלי" – כך הצהיר הלילה (שלישי) נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לפני פגישתו עם נשיא המדינה היוצא ראובן ריבלין. ביידן הוסיף: "המחויבות שלי לישראל מוצקה כברזל, וכוללת תמיכה בלתי מתפשרת בזכותה להגנה עצמית". לדבריו, הוא ישמח לארח "בקרוב מאוד" בבית הלבן את ראש הממשלה, נפתלי בנט.
הפגישה של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ונשיא המדינה ראובן ריבלין התמשכה מעבר לשעה שהוקצבה לה ועל פי גורם מדיני שנכח בפגישה, הנושאים שעלו נגעו באתגרים המשמעותיים שעומדים בפני ישראל בזירות השונות.
ריבלין דיבר עם ביידן ארוכות על איראן ואף העביר מסרים מירושלים בנושא. הנציגים האמריקנים התעניינו מאוד במידע הישראלי ושמעו את הדברים בקשב רב.
הגורם המדיני התרשם שהאמריקנים פתוחים לשמוע אלטרנטיבות לפיתרון העניין האיראני.
הנשיא ביידן אמר בפגישה שבכוונתו להזמין את ראש הממשלה נפתלי בנט לפגישה בבית הלבן בעתיד הקרוב מאוד, בעוד ריבלין עצמו עמד על החשיבות של קיום פגישה כזו מהר ככל האפשר, כדי שהממשל ישמע את עמדת הממשלה החדשה. בתום הפגישה נמסר מהבית הלבן שהנשיא ביידן הזמין את ראש הממשלה בנט להיפגש איתו בקרוב בבית הלבן, וציין שממשלו מצפה לשיתוף פעולה קרוב עם הממשלה החדשה על מגוון סוגיות שעומדות על סדר היום המשותף.
חלק מהפגישה בין השניים עסק בשאלה אם ניתן בכלל להאמין בטהרן, והנשיא ריבלין אמר לביידן שהוא סקפטי באשר לאפשרות של הגעה לפתרון דיפלומטי מול הרפובליקה האיסלאמית. ריבלין הציג בפגישתו עם ביידן מידע מודיעיני על התערערות המערכת האנטי-איראנית בעולם הערבי, והציג דוגמאות לחיזוק הקשרים בין איראן לסעודיה, איחוד האמירויות וקטאר. מלבד זאת, ריבלין הזהיר את ביידן ואת אנשי ממשלו מפני יצירת ואקום במזרח התיכון במקרה של נסיגה אמריקנית.
לפי דיווח של איתמר אייכנר שליח ידיעות אחרונות לנסיעה, הפגישה בין הנשיא ריבלין לנשיא ביידן ארכה שעה ו-40 דקות, זמן רב מעבר למתוכנן (שעה). לאורך הפגישה קיבל ביידן כמה פתקים שבהם הוא התבקש לסיים את הפגישה, אולם נשיא ארה"ב סירב ואמר: "אולי אתם לא יודעים, אבל אנחנו מדברים על דברים רציניים".
גורמים אמריקניים סיפרו כי חלק מהפגישה עסק גם בהרכב הממשלה החדשה בישראל ובאופן ספציפי בעובדה שבקואליציה חברה מפלגה ערבית-מוסלמית. ריבלין ביקש מאנשי ממשלו של ביידן לא להשיב על שאלות ביחס למשמעויות הפוליטיות של הממשלה החדשה, כדי שמדבריו לא תשתמע הבעת עמדה פוליטית. עם זאת, ניתן להעריך שהאמריקנים מבינים שבהרכב הממשלה הנוכחי לא ניתן יהיה לקבל בעתיד הקרוב החלטות מדיניות בדמות הקפאת בנייה בהתנחלויות, חזרה למו"מ עם הפלסטינים ודיון על הסדר קבוע. עם זאת, ממשל ביידן מצפה לשמירת הסטטוס קוו בנושאים אלה. בתוך כך, גורם מדיני גם הביע דאגה מהקצנה בעמדות של המפלגה הדמוקרטית כלפי ישראל, אך הנשיא ריבלין עצמו צינן את החששות אחרי הפגישה ואמר: "אין לי ספק שהנשיא לא שינה את עמדתו כהוא זה בכל מה שקשור לעמדתו כלפי ישראל".