חברת החשמל ומאגר תמר הודיעו כי החוזה ביניהם יוארך עד שנת 2030, המחיר יקוצץ. סך עלות הרב שנתית תעודכן בכ-2.2 מיליארד דולר לכ-5.6 מיליארד דולר בסך הכל. מחיר הבסיס ירד ביותר מ-25% ואילו כל רכש נוסף יעשה במחיר הנמוך מ-4 דולר ליחידת חום. חברת החשמל צופה חיסכון מצטבר של מאות מליוני שקלים לציבור כתוצאה מכך כך דווח ב'דבר'.
חברת החשמל דיווחה היום ( ראשון) על משא ומתן מתקדם בקשר עם רכש הגז ממאגר תמר. על פי ההסכמות במו"מ, החברה רשמה הישג: המחיר יופחת בהתאם למסגרת החוזה המקורי בסכום המקסימלי של 25%. כלומר, מכ-6.4 דולר ליחידת חום כיום, לסביבות 4.5 דולר. במקביל, כל רכש נוסף של גז, מעבר לכמות המתחייבת בחוזה, תימכר במעט פחות מ-4 דולר ליחידת חום. החברה צופה חיסכון של מאות מליוני שקלים לציבור כתוצאה מכך ומציינת כי בסוף שנת 2024 מחיר הבסיס בחוזה יוכל להשתנות שוב, ב-10% לשני הכיוונים, שינוי שיחול 6 חודשים מאוחר יותר מאשר נקבע בחוזה המקורי.
יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל: "ההיסטוריה של הסכמי הגז בישראל, שוזרת בתוכה עקרונות שבסיסם בביטחון אנרגטי, פתיחת המשק לתחרות ויציבות באספקת חשמל. עכשיו, נוסף לכך הישג לחברת החשמל שקבעה מחיר נמוך וטוב יותר לטובת הציבור בישראל, מדובר במהלך כלכלי ברמה הלאומית, אשר יתרום באופן ישיר להורדת יוקר המחייה ולצמיחה במדינת ישראל, המשוועת לכך".
משותפות תמר נמסר: "במציאות של תחרות בשוק הגז הטבעי, אנו גאים ושמחים על הבחירה של חברת החשמל להגדיל את הכמות שתירכש ממאגר תמר (מתוך הכמות החוזית המובטחת לה בהסכם תמר) ולהאריך את ההסכם עם מאגר תמר בהיקף העולה על 2.2 מיליארד דולר עד סוף 2030".
ההסכם החדש מגדיל את רכש הגז של חברת החשמל ממאגר תמר בלפחות 16 BCM (מיליארד מטרים מעוקבים).
בשותפות מציינים כי רכש גז ממאגר תמר, מאפשר הקדמת הכנסות ממסים למדינה משום שרק מאגר זה החל לשלם את היטל רווחי היתר (מס ששינסקי) אשר מועבר לקרן אזרחי ישראל.
מיכל הלפרין, הממונה על התחרות: "אני רוצה לברך על הפירות הראשונים של תחרות בשוק הגז הטבעי שהתחילה בעקבות התערבותה של רשות התחרות ובעקבות הגעה להסכמות עם השותפות בתמר לפיהן כל אחת תוכל למכור את חלקה בגז ממאגר תמר בנפרד.
"זהו משא ומתן ראשון שמתקיים לאחר אישור הצו המוסכם שהושג על ידי רשות התחרות וכבר הוא מגלם בתוכו חיסכון פוטנציאלי של מאת מיליוני שקלים למשק הישראלי. חשוב מכך הוא מייצר דינמיקה תחרותית שמביאה לירידה של עשרות אחוזים במחירי הגז הטבעי ביחס למחירים אותם ידענו".