גל החום שובר השיאים בצפון מערב ארצות הברית גרם לכבישי אספלט להתבקע ולציפויי כבלי חשמל להתמוסס באזור פורטלנד אורגון. מקרי קיצון מסוג זה מתרחשים לעיתים קרובות יותר ויותר בעקבות משבר האקלים.
גל החום חסר התקדים הביא ל-49.6 מעלות צלזיוס באחת העיירות בקנדה אך חמור מכך למותם של כ-700 בני אדם ולמאות שרפות. הטמפרטורה הממוצעת בקיץ סטנדרטי בליטון, מקום מגורם של 250 קנדים בלבד, היא כ-25 מעלות. בעירק מודדים כ-50 מעלות בחלק מהמקומות והתושבים אובדי העצות מנסים בכל דרך לקרר את ילדיהם.
חברת הולכת החשמל של פורטלנד נתקלה אתמול (שני) בכבלי חשמל שהציפוי העבה שלהם נמס בחום, כשהטמפרטורות הגיעו לסביבות 46 מעלות. הכבלים עצמם מתחממים הרבה יותר כתוצאה מהולכת חשמל, אך היכולת הפוחתת לנדף חום לסביבה גרמה לחימום יתר שעשוי להמיס את הציפוי. במקביל, מספר כבישים מהירים נחסמו בשל התבקעות או התנפחות של האספלט, מה שמצריך עבודות שיפוץ בכדי להכשירם מחדש לתנועת כלי רכב.
על פי הדיווח של עמית ולדמן בחדשות 12, בעקבות כ-240 שרפות שכילו כל מה שעמד בדרכן. מספר עיירות בקנדה נאלצו לעקור מבתיהם בעיירה בליטון שבקנדה עצמה אין מזגנים והבתים שם בנויים במטרה לשמור על חום ולא כדי לאוורר אותו. האירוע בעיירה הקנדית המנומנמת בדרך כלל אומנם נשמע חריג אבל החום הכבד מורגש היטב גם במקומות רבים אחרים בחצי הכדור הצפוני. תושבי ניו יורק התבקשו שלא להשתמש במכשירים עתירי אנרגיה כמו מכונות כביסה ומייבשים ואפילו במזגנים – רק כדי שרשת החשמל לא תקרוס.
"מערכות הלחץ הגבוה שאנחנו רואים בקנדה ובארצות הברית, כל המערכות האלה מונעות על ידי משהו שנקרא זרם הסילון – קבוצה של רוחות חזקות מאוד שנושבות הרבה מעל לראשינו, בגובה של כ-30,000 רגל", אמרה ליז בנטלי, מנכ"לית באגודה המטאורולוגית המלכותית בבריטניה, לרשת CNN. היא הסבירה כי התצורה של "זרם הסילון" מונעת ממערכות מזג אוויר לנוע ביעילות בדרך הרגילה שלהם ממערב למזרח. אירוע דומה קרה בארה"ב באמצע יוני, בדרום מערב היבשת והמערכת שברה שיאי חום במקסיקו ובמקומות כמו פיניקס ואריזונה. כיפת לחץ גבוהה מעל צפון מערב היבשת, שברה עכשיו שיאים בוושינגטון, אורגון ודרום מערב קנדה. "שיאים נשברים לא רק בכמה מעלות, הם מנופצים לחלוטין", אמרה בנטלי.
המנהיגים הפוליטיים מתחילים להבין כי שינויי האקלים הם הסיבה לאירועי מזג האוויר הקיצוניים, במיוחד גלי החום והסערות. "שינויי האקלים מניעים את התהליך של חום ממושך וקיצוני", אמר נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בשבוע שעבר. "אנחנו רואים שרפות בעוצמה רבה יותר ובתדירות רבה יותר שנמשכות הרבה יותר זמן ולא רק בעונת השרפות". בינתיים מנסים המומחים לפתח כלים שיוכלו להעריך במידה טובה יותר ובמהירות את השפעת שינויי האקלים. "ביצענו מחקר במטרה להבין ולקבל תשובות בנוגע לשאלת התפקיד של שינויי האקלים באירועים הקיצוניים", אמר המטאורולוג הבריטי ניקוס כריסטידיס. "בלי השפעת בני האדם לא היינו מגיעים לטמפרטורות כאלה גבוהות". ואם פליטת גזי החממה תימשך? על פי כריסטידיס: "גלי החום יופיעו לעתים קרובות עוד יותר – בכל שנה או שנתיים עד תחילת המאה הבאה".
כי הנה יום בא..בוער כתנור וזה מדובר על ימות המשיח מריחים את הגאולה נושבת באפינו בוא נכבד אחד את השני
הו מי גדדדד
השם יתברך מנענע את העולם.
קורונה כאן ושרפות שם. חום קיצוני כאן ובנינים נופלים שם.
עם ישראל תתעוררו.
השם יתברך מראה לנו שהוא המלך.
וידע כל פעול כי אתה פעלתו ויבין כל יצור כי אתה יצרתו
זהו המשיח בא
סופיתתתת