ועדת החוקה החלה את דיונה בהצעת חוק הדיינים זאת לאחר שהוגשה הצעת פשרה מטעם הקואליציה אשר מבקשת לשנות את החוק המקורי עליו הצביעה מליאת הכנסת בקריאה ראשונה. על פי הצעת המתווה החדש תורחב הוועדה למינוי דיינים ותכלול שלושה עשר חברים כאשר שני המצטרפים החדשים יהיו שר נוסף מאת הממשלה וטוענת רבנית נוספת שתמונה על ידי שר הדתות. במהלך הדיון עצר יו"ר הועדה את הדיון וביקש חוות דעת משפטית מיוחדת לאור דרישת חבר הכנסת הרב אורי מקלב מהממשלה להביא את הנוסח החדש להצבעה חוזרת במליאת הכנסת בקריאה ראשונה היות ונוסח החוק שהוצג לחברי הוועדה שונה בתכלית מהחוק המקורי עליו הצביעו חברי הכנסת במליאת הכנסת לפני שבוע. בנוסף דרש הרב מקלב לקיים ייצוג שוויוני גם לכנסת, "אתם מגדילים את הכוח של הממשלה על חשבונה של הכנסת, יש להוסיף נציג אחד נוסף מהכנסת במקביל".
"מדובר פה בחוק אישי שנבנה לצרכים פוליטיים בגלל חשדנות וחמדנות בין חברי הממשלה שכל אחד מהם רוצה להיות חבר בוועדה ומצאו פה איזה פשרה שנועדה לצרכים פוליטיים". אמר הרב מקלב בדיון והוסיף, "הממשלה מביאה את זה כחוק ממשלתי ואני מבקש לדעת אילו בעיות היו לממשלה שהיא נאלצה להביא את זה כחוק ממשלתי מלבד התערבות בהסכמים פוליטיים בין מפלגות, אנחנו רוצים שאותם שינויים יחולו גם על הוועדה למינוי קאדים, אפשר לעשות את זה בהסתייגות אחד שאני אגיש בהמשך ואני קורא לחברי הכנסת לתמוך בזה". הרב מקלב התייחס לשינוי שנעשה באישון הלילה ואמר, "השינוי הנוכחי הוא החלפת פרה בחמור, מנסים לייצר פה איזונים שגם לייעוץ המשפטי של הוועדה יש הערות קשות מאוד לתיקון הזה, זה מפר את את האיזון בין הכנסת לממשלה. אך הם משנים גם את היחס האופוזיציוני בוועדה. הממשלה אינה שומרת על ממלכתיות אלא מתערבת למריבות בין השרים בממשלה, – תקראו לזה חוק הג'ובים לא חוק הדיינים".
הלילה עם פרסום הצעת החוק החדשה של הקואליציה שיגרו בייעוץ המשפטי של הכנסת חוות דעת משפטית ליו"ר הועדה בה קבלו על ההצעה החדשה, במסמך רשמי שנשלח אל יו"ר ועדת החוקה מתריעים היועצים המשפטיים של הכנסת מפני הבעיות המשפטיות של החוק כפי שהוצג, וחוסר השוויון אל מול הועדה לבחירת שופטים – בה לא נעשו שינויים מרחיקי לכת כדוגמת אלו המבוקשים בוועדה למינוי דיינים.
"ההצדקה, התכלית והשוני אל מול הוועדה לבחירת שופטים – ביחס להיבטים הבאים, ראוי כי הוועדה תיתן את דעתה על ההצדקה לתיקון המוצע ועל התכלית שאותה הוא משרת, וכל זאת על רקע העובדה שלא מוצע לערוך תיקון מקביל במבנה הוועדה לבחירת שופטים", כתבו ליו"ר הועדה. "הגדלת ייצוגה של הממשלה על פני הכנסת – בעוד שלפי המצב הנוכחי, הן לממשלה, הן לכנסת והן ללשכת עורכי הדין יש ייצוג של 2 חברים בוועדה, לפי המוצע, ייצוגה היחסי של הממשלה בוועדה יגדל מ-2 ל-3 חברים, אך ייצוגה של הכנסת בוועדה יישאר זהה. יתר על כן, כוחה של הממשלה בוועדה יגדל גם באופן עקיף נוכח הוספת טוענת רבנית, שאף היא ממונה על ידי השר לשירותי דת, ציינו בייעוץ המשפטי של הכנסת.
סעיף נוסף של המסמך שנשלח ליו"ר ועדת החוקה מעלה שאלות לגבי כוחה של האופוזיציה, "דילול יחסי של כוח האופוזיציה – בשנים האחרונות, במקרים רבים, שני נציגי הכנסת לוועדה למינוי שופטים / דיינים כוללים נציג אחד מהקואליציה ונציג שני מהאופוזיציה. כך, לפי המצב הקיים משקלה היחסי של האופוזיציה בוועדה הוא 1 מ-4 נציגי הגופים הפוליטיים (הממשלה והכנסת), בעוד שלפי התיקון המוצע משקלה היחסי של האופוזיציה בוועדה יקטן ויהפוך ל-1 מ-5".