כמה ממשפחות הנספים באסון במירון פנו היום (שלישי) לשר העבודה והרווחה מאיר כהן בבקשה להעניק טיפול ותמיכה למשפחות שנפגעו באסון. למרות שהאירוע הוגדר כאסון לאומי, אין למשפחות כתובת ברורה בממשלה שנותנת מעלה למכלול הצרכים שלהן.
ח"כ משה גפני אמר לפני כשבועיים בועדת הכספים כי "מי שהלך לבקר את המשפחות ראה שמצבן הכלכלי מאוד קשה. מדינה לא יכולה לעמוד מהצד באסון לאומי. אני חושב שיש ללכת על המתכונת שמנכ"ל הביטוח הלאומי הציג לנו בדיון הקודם, על מודל ורסאי שמתורגם לאסון מירון, כפי שהובא במסמך שקיבלו חברי הוועדה ממאיר שפיגלר. אם יש הערות על המסמך שיציג כל אחד את הערותיו, אם לא אז יש להצביע על זה תוך שבוע-שבועיים, להעביר למשרד האוצר והרווחה ולהביא זאת ליישום. ללכת לחקיקה משמעו שלא רוצים לתת את הכסף כל כך מהר", בפועל עברו שבועיים אך כלום לא השתנה והמשפחות עדיין לא קיבלו שום מענה.
"לפני כשלושה חודשים פקד השכול ביתם של 43 משפחות… למרות פרק הזמן הארוך והבלתי נתפס (עבור משפחות שכולות), מדינת ישראל לא עשתה דיה על מנת לעזור להן", כתבו המשפחות, במכתב שמוען גם לראש הממשלה נפתלי בנט וליו"ר ועדת העבודה הרווחה ח"כ אפרת רייטן (העבודה).
"מצבן של חלק גדול מהמשפחות הולך ומתדרדר ובני משפחה מתקשים ולא מוצאים דרך להתמודד עם האובדן", כתבו במכתב, "דברים פשוטים כמו יציאה לעבודה או חזרה ללימודים הפכו משגרתיים לקשים להשגה. מרבית המשפחות באסון זה הינן משפחות ברוכות ילדים, הטיפול שקיבלנו נותן מענה מזערי וקצוב לתקופה קצרה מאוד".
המשפחות מבקשות שהמדינה תיקח אחריות ותספק מענה גם לכל אותם אנשים שליוו את המשפחות באבו-כביר "ונאלצו לראות עשרות תמונות של גופות". הם מבקשים מענה מיידי, במסגרת טיפולים רגשיים וליווי כולל של המשפחות.
כמעט שלושה חודשים חלפו מאז האסון במירון, אבל עד כה לא גובש מתווה פיצויים או אחראי ברור למשפחות שנפגעו. משרד האוצר התחייב להציג בשבוע הבא מודל לפיצוי המשפחות, לאחר מספר דיוני בנושא בוועדת הכספים ולאחר שהמוסד לביטוח לאומי הציג הצעה משלו.
אפס! דוחים! הם לא יעזרו כלום.