בכותל המערבי מתכוננים להגעתם של עשרות אלפי בני אדם – החל מיום ראשון לאחר חצות הלילה, ראש חודש אלול, ועד יום הכיפורים בעוד כחודש וחצי. כידוע על פי הנהוג, החל מראש חודש אלול אומרים בני עדות המזרח סליחות בבתי הכנסת שבוע לפני ראש השנה יצטרפו גם האשכנזים לאמירת הסליחות.
למרות שכרגע אין הגבלות על מתפללים ועל הולכי רגל באוויר הפתוח, אך בקרן למורשת הכותל הבינו את הנפיצות והסכנה בשל ההתפרצות המחודשת של נגיף הקורונה, ולכן הוחלט ליצור מתווה מיוחד למתחם הענק שמושך אליו רבבות מכל רחבי הארץ. המתווה פורסם הבוקר (שלישי) בעיתון 'ישראל היום'.
מתוך רצון לפזר את העומסים ולאפשר לכלל הציבור לעלות לירושלים ולהצטרף למעמדי הסליחות, החליטו בקרן לבצע לא פחות מ-17 עצרות מרכזיות ושידורים חיים של מעמדים שכאלו, לעומת שניים בלבד – בערב ראש השנה ובערב יום כיפור – בשנה סטנדרטית. בשנים רגילות מגיעים עשרות אלפי בני אדם לשני מעמדי הסליחות המרכזיים, ומתפללים בצפיפות משמעותית, מה שעלול להוות סכנה להידבקות בנגיף.
מעמד הסליחות הראשון ברחבת הכותל יתקיים כבר ביום חמישי הבא (חמישי הראשון של אלול) החל מחצות הלילה, ובשבועיים לאחר מכן בכל יום חמישי בערב. בעשרת הימים לפני ראש השנה ועד ערב יום כיפור תתקיים עצרת כמעט בכל ערב. כל המעמדים ישודרו בשידור חי בפלטפורמות של הכותל, ובכל מעמד מרכזי יהיה חזן שישמיע את הסליחות ברמקול. המטרה, אומרים בקרן למורשת הכותל, הינה "לאפשר למי שאין ביכולתו להגיע פיזית לרחבת הכותל המערבי לקחת חלק במעמד המרגש".
להבדיל. באל אקצה יש מתוה?