היום (שני) ראש חודש אלול נפתח באופן רישמי שנת הלימודים תשפ"ב במגזר החרדי, עשרות אלפי תלמידי חיידרים, אלפי אברכי כוללים ותלמידי הישיבות שבים הבוקר ללימודם עם סיום תקופת 'בין הזמנים' בת השלושה שבועות.
גורמי המקצוע ומקבלי ההחלטות בדרג המדיני עוקבים אחר חידוש הלימודים במוסדות החרדיים ובוחנים את השפעותיו על תחלואת הקורונה, מה שאולי עתיד לשמש כ'פיילוט' לקראת פתיחת שנת הלימודים בציבור הכללי בעוד כשלושה שבועות.
גורם במשרד הבריאות אמר ל'ידיעות אחרונות' כי הממצאים יילקחו בעירבון מוגבל וככל הנראה לא ישחקו תפקיד מרכזי בדיונים הבאים בנושא. לדבריו, הניסוי החרדי שהזדמן להם לא בהכרח יהווה אינדיקציה עבור אוכלוסיות אחרות בגלל המאפיינים הייחודיים של המגזר – בעיקר ריבוי המחלימים במוסדות שיוצרים חסינות עדר ברמה מסוימת. ומחשש לאי־דיווח על נדבקים עתידיים.
למרות ההתפרצות החוזרת של נגיף קורונה לא נקבע מתווה מיוחד לקיום הלימודים בישיבות ולהפעלת הפנימיות, בהן שוהים עשרות אלפים, וזאת הודות לנתונים הנמוכים והמעודדים יחסית בחברה החרדית. בישיבות גדולות בהם יש פנימיות, שעלו לכותרות בגלי התחלואה הקודמים בגלל מתווה הקפסולות השנוי במחלוקת שאושר להן בזמן שהחינוך הממלכתי הושבת, פחות חוששים כעת להתפרצות, לאור ההערכה כי כ־80% מהתלמידים שם כבר מחוסנים או מחלימים.
גורמים במשרד הבריאות הסבירו כי הישיבות הגדולות כבר אינן מהוות גורם מטריד כבעבר ולכן הפיקוח המיוחד עליהן התייתר בשלב זה, כך שהתלמידים לא נדרשים אף לבדיקות תקופתיות לנגיף. "יש חובה לעטות מסכות, כמובן", אמרו, "אבל צריך לזכור ששיעור המחלימים והמחוסנים הגבוה מעניק להערכתנו רשת ביטחון מפני התפרצות, ובנוסף – במשך חודש אלול רוב הבחורים לא שבים הביתה לקהילה. מצד שני, יש הבנה שצריך לעודד חיסונים גם בקרב הצעירים כדי לשמור על המבוגרים – וזו המשימה החשובה ביותר שלנו היום".
במשרד הבריאות הציבו את חיסון בני ה־12 ומעלה כמטרה העיקרית לקראת פתיחת "זמן אלול" במוסדות התורניים, ובמסגרת ההיערכות לה התקיים בימים האחרונים מבצע אינטנסיבי לכך בריכוזי המגזר, בשיתוף קופות החולים והרשויות המקומיות ובעידוד ההנהגה הרבנית ועסקני הרפואה. בין היתר חולקו בסוף השבוע מתנות לילדים ונערים שבאו להתחסן.
בריכוזי המגזר מתמקדים כעת – לצד המאמצים להשלים את חיסונם – בבדיקות סרולוגיות לילדים, על מנת להנפיק עבורם כמה שיותר דרכונים ירוקים לקראת הלימודים ותקופת החגים. בהתאם לכך, הודיעו משרדי הבריאות, הביטחון והחינוך ופיקוד העורף על מבצע משולב עם הרשויות המקומיות לביצוע בדיקות המוניות – תחילה בערים אלעד, בני ברק, מודיעין עילית ובית שמש. הן יינתנו בחינם, באמצעות דגימת דם שנלקחת מהאצבע. כדי שלא להרתיע את הציבור מאפשרות של צביעת היישוב באדום, יוזמי המבצע הדגישו כי הוא אינו מיועד לאיתור תחלואה סמויה. הבדיקות הסרולוגיות אמורות לצאת לדרך במהלך השבוע.
אף אחד לא מברך את הציבור החרדי הממושמע והמתחסן …
עוד מעט ימצאו מאומתים ויעשו מזה מטעמים !!
אי אפשר לקחת את בני הישיבות והתלמודי תורה כפיילוט, שלוחי מצוה אינם ניזוקים מה שלא יקרה בחינוך הקלוקל החילוני.