במשרד החינוך מעריכים שביום הראשון ללימודים, ה-1 ספטמבר, יהיו כ-5,000 מאומתים ביממה במערכת החינוך בלבד. עם זאת, במשרד מתחייבים שערב פתיחת שנת הלימודים, ב-27 באוגוסט, יהיו מספיק בדיקות מהירות עבור 1.9 מיליון תלמידים.
במשרד החינוך גם מעריכים שתהיה היענות של 70% מההורים לביצוע הבדיקות המהירות עבור ילדיהם ושמהלך זה יצמצם משמעותית את ההדבקה והבידודים בבתי הספר. עם זאת, במשרד חוששים שלמערכת הבריאות לא תהיה יכולת לבדוק באמצעות ניידות תלמידים בכל הרשויות האדומות והכתומות מדי שבוע ולכן בוחנים כעת כיצד לתגבר את מערך הבדיקות.
בתחילת השבוע אישר ראש הממשלה נפתלי בנט את המתווה לפתיחת שנת הלימודים. במקביל, מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, שאיימה בשבוע שעבר כי מערכת החינוך תושבת אם המתווה יתקבל, חזרה בה מדבריה בריאיון לחדשות 13 ואמרה כי "אנחנו לא נשבית את מערכת החינוך – אנחנו בסך הכול מבקשים מתווה שיהיה ברור – להורים ולצוותי החינוך".
המתווה שאושר כולל דגש על עריכת בדיקות לתלמידים בתדירות גבוהה, אך לא כולל בשלב זה מבצע חיסונים בבתי הספר. על פי המתווה, המטרה העיקרית היא לקיים בשנה זו שגרה ורצף למידה כדי לצמצם את הפערים הרגשיים והחברתיים שצברו תלמידי ישראל.
בין היתר, מבקש משרד החינוך לערוך בקרב הילדים בדיקות סרולוגיות שנועדו לאתר ילדים שהחלימו מקורונה ויש להם רמת נוגדנים גבוהה בדם כדי שיוכלו לקבל מעין תו ירוק. המהלך צפוי להתחיל במגזר החרדי אשר צפוי לפתוח מחר את שנת הלימודים במוסדותיו. כמו כן, משרד החינוך מציע לחלק להורי התלמידים שוברים לרכישת ערכות לבדיקות קורונה מהירות.
כמו כן, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון הציעה את מתווה כיתה ירוקה שיפעל רק בבית ספר שבו נמצא חולה קורונה מאומת. על פי המתווה, החולה המאומת ייכנס לבידוד ואילו התלמידים האחרים בבית הספר יעברו בדיקות קורונה חוזרות במשך שבעה ימים מדי יום.
שבו בשקט תנו לחיות אין ילדים חולים