כל מה שרציתם לדעת על הארטיק משנת 1920 ועד היום, לרגל יום הארטיק הבינלאומי שאותו מציינים הגויים ב-14/8 למניינם.
השם "ארטיק" במקור מגיע משמה של החברה שהקימה קבוצת יהודים בלגים בישראל לפני 70 שנה. הם קראו לחברה 'ארטיק' על שם הקוטב הצפוני שנקרא בלועזית -"ארקטיק" (Arctic). היום המילה ארטיק נמצאת בשימוש כללי לכל סוגי הקפואים על מקל.
ארטיק הקרח, שנקרא גם קרטיב או אֶסְקִימוֹ, הומצא לפי ההשערות על ידי פרנק אפרסון האמריקאי שרשם עליו פטנט בשנת 1924. אפרסון הקים את חברת Popsicle ושיווק את הארטיקים לאמריקאים, עד היום השם פופסיקל הוא השם הנפוץ שם לארטיק קרח. למרות שהוא היה הראשון לרשום על זה פטנט, יש עדויות שכבר במאה ה-19 היו אוכלים מיץ קפוא על מקל.
הוורסיה החלבית הופיעה לראשונה במחצית השנייה של המאה ה- 19 בניו יורק ובסן פרנסיסקו. זה היה מורכב משתי עוגיות שביניהן גלידה [בעברית קראו לזה 'קסטה']. הארטיק על מקל הופיע לראשונה ב-1920. ובהמשך אותה שנה הפציע לראשונה הארטיק המצופה בשוקולד.
שנה לאחר מכן המציא מהגר מדנמרק בשם כריסטיאן נלסון את ה-Eskimo Pie, שלגון וניל עם ציפוי שוקולד. הוא רשם על ההמצאה שלו פטנט בשנת 1921 (תוקף הפטנט פג ב-1929).
בשנים האחרונות שוק הארטיקים הלך והתפתח, כיום מלבד שלגונים חלביים. יש שלגוני פירות ויוגורט, ואפילו מחלב סויה. הטעמים של הארטיקים רבים ומגוונים כמו גם מבחר הציפויים.
חחחחח😂 שמעתי שיש גם יום העצלנות הבנלאומי.
באמתתת
נותן חשק לאכול ארטיק🍦🍦🍦🍦🍦🍦
או גלידה
חחח
משועממים