ועדת החיסונים של משרד הבריאות תתכנס הערב (חמישי) לדון בהרחבת הזכאות לחיסון שלישי נגד נגיף הקורונה. בפני הוועדה יוצגו נתוני היעילות הראשונים מהמנה השלישית, שמצביעים על השפעה ניכרת מול תחלואה קשה. 20 ימים לאחר שישראל הפכה לראשונה בעולם שמעניקה את המנה הנוספת, צוות המומחים צפוי להחליט על חיסון לבני 40 ומעלה, צוותי הוראה ושוטרים.
פרופ' רן בליצר, ראש קבינט המומחים הלאומי להתמודדות עם הקורונה, הסביר בשיחה עם וואלה! כי "ראינו דיווחים על נתוני יעילות של החיסון השלישי שדיברו על ירידה של 60-50% בסיכון להדבקה, ואחרים שדיברו על 85%. ההערכה הראשונה יותר סבירה בעיניי, ובכל מקרה אלו בשורות טובות ואנחנו יכולים לראות את ההאטה בהדבקות בגילאי 60 ומעלה בימים האחרונים כסימן מבשר חיובי, שאחריו תבוא, בתקווה, בלימה בקצב התווספות החולים הקשים".
"אבל חשוב לזכור שגם בלימה והיוותרות ב-90 חולים קשים חדשים מדי יום מייצרת עומס כבד, ושהמשך עלייה לא נשלטת בהדבקות בגילים הצעירים יכולה 'להתגבר' על האפקט המגן של הבוסטר מבחינת סך החולים הקשים היומי", סייג.
נתון נוסף שיוצג לחברי הוועדה הוא קצב ההכפלה: היום זה היום הרביעי ברצף שבו נשבר קצב העלייה של הכפלה כל עשרה ימים במספר החולים קשה המאושפזים בבתי החולים. כעת ישנם 603 קשים בבתי החולים, לעומת 717 שהיו צפויים לפי הקצב הקודם.
לוועדת החיסונים יובאו גם נתוני בטיחות ויעילות מהחיסון השלישי לבני 50 ו-60 שכבר זכאים להתחסן. הנתונים נוגעים לתופעות לוואי חמורות יותר או חדשות משתי המנות הקודמות, שמעידות על סכנה להמשך תהליך החיסון. החוקרים אוספים מידע על תופעות או כל אירוע רפואי אחר שהופיע עד 30 יום מקבלת החיסון, גם אם אינו קשור בהכרח בקשר סיבתי למנה עצמה.