בכנסת נערכים לקראת העלאת חוק ההסדרים לדיונים במליאה, אך לא מעט רפורמות שמתוכננות במסגרת החוק מעוררת מחלוקת רבה.
חבר הכנסת מיכאל ביטון (כחול לבן), יו"ר ועדת הכלכלה, שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm, התייחס לצורך להעביר תקציב בממשלה הנוכחית והביע דעתו על חלק מהרפורמות הצפויות.
"התקציב חייב לעבור. בלי תקציב המדינה לא מתפקדת, וכבר שנתיים שאין תקציב במדינה", הדגיש ח"כ ביטון. "חוק ההסדרים כולל שינוי מדיניות ורפורמות, יו"ר הכנסת כבר הוריד שליש מהרפורמות הללו, בוועדות השונות ידונו ברפורמות ועוד ישנו אותם, ולגבי חלק מהרפורמות תתקבל החלטה במהלך הדיון בכנסת. אסור לפעול בפזיזות או באופן חד-צדדי, וחייבים להגיע למקומות שיש בהם הסכמה, לטובת הציבור, ולא כדי לפגוע בציבור באופן הרסני, בגורל שלו ובפרנסה שלו".
"זהו תקציב קשה בתוך קואליציה צרה, ולכן צריך להקטין את נקודות החיכוך ואי-ההסכמה, ולהגיע להסכמות רחבות בתוך גופי הקואליציה", הבהיר ח"כ ביטון. "אם התקציב יעבור, הוא יעבור על 61-62 מנדטים, כמו דברים אחרים שעברו בחודשים האחרונים. מי שצריך להצביע בעד התקציב הם כל מרכיבי הקואליציה – כל מי שיצטרף לדברים האלה מבחוץ ויצביע בעד, באופן ענייני, תבוא עליו הברכה".
בהמשך, ח"כ מיכאל ביטון הביע דעתו על הרפורמה בחוק סבסוד המעונות, על-פיה רק אם שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה יתקבל סבסוד עבור מעון לילדים בגיל הרך, מה שעשוי לפגוע בחברה החרדית: "זאת הייתה טעות ללכת על חוק המעונות כדי לעודד תעסוקה של גברים חרדים. כבר רבים מהם מוצאים פטנטים כדי לרשום את עצמם כתלמידי רבנות, מה שנחשב לעיסוק רשמי וכך הם יהיו זכאים למלגות. חלקם ימצאו דרכים אחרות לקבל את הסיוע לגיל הרך".
עוד הוסיף ח"כ ביטון והתייחס לאמירתו של שר החקלאות עודד פורר הבוקר (א') ב-103fm, אחרי שפורר טען כי פעילים של הליכוד וש"ס גורמים להתנגדות החקלאים לרפורמה. "החקלאים בישראל מצביעים גם לליכוד, וגם לעבודה ולמרצ ולימינה ולש"ס, טען ביטון. "אני לא ראיתי את טביעות האצבע של בנימין נתניהו בכל הנושא של התנגדות החקלאים לרפורמה. החקלאים והלולנים יושבים על קו הגבול, הם מייצרים ביצים כבר 70 שנה, ואם אנחנו רוצים לשנות את הכללים עלינו לנסות להגיע להסכמות איתם ולמצוא מתווה שלא פוגע באזרחים החשובים האלה".
לסיום, התייחס ח"כ ביטון לציבור העובדים העצמאים והעסקים הקטנים. "זאת קבוצה נשכחת ואין לה לוביסטים, שנים רבות הקבוצה הזאת לא טופלה באופן שיטתי וראינו את זה בקורונה. אדם שהקים עסק ובמשך 30 שנה שילם ביטוח לאומי, דומה לאדם שהיה מועסק כשכיר 30 שנה וזכאי לדמי אבטלה. כמובן, כיום עצמאי לא זכאי לדמי אבטלה, ואלה דברים שחייבים לשנות. העסקים הקטנים חשובים לכל אחד מאיתנו, הם הכלכלה המקומית, ויש הרבה מה לעשות למענם".
סוף סוף שומעים מישהוא שמתייחס ענינית ובמבט נקי למצב הכללי ולגזרות הכלכליות שכוונו למגזר שמשלם הכי הרבה מיסים על מוצרי יסוד ונלווים מגזר ערכי ביותר שהתעסוקה בו מצד אחד גבוהה ומצד שני לא מוכרת ערכי בית ודת בתמורה לגאוות קרירה צבועה וגאוותנית שקיימת בדורנו. ואם כבר פרגנתי אני חייב להוסיף שזה המגזר החסכני ביותר למדינה כמעט ללא פשע וממש כמעט בתרבות ופנאי. בטח ניחשתם למי אני מתכוון.