ועדת החקירה הממלכתית לאסון בהר מירון ממשיכה הבוקר (רביעי) לגבות עדויות, והיום התייצבו מולה שני שוטרים ועד ראייה שהיו במקום בעת ההילולה ב-30 באפריל – שבה נהרגו 45 בני אדם ונפצעו 150. חברי הוועדה, נשיאת בית המשפט העליון לשעבר מרים נאור, הרב מדרכי קרליץ ואלוף (במיל') שלמה ינאי, מתמקדים בשאלה על יציאת שוטרים להתרעננות בזמן שהאסון התרחש.
רס"ל ראמי עלוואן, שהוצב בעמדה שלידה התרחש האסון, העיד כך על פי הדיווח ב'הארץ' כי הוצב בה יחד עם שוטרים אחרים, שתפקידם היה לוודא שזרימת האנשים מתבצעת ללא הפרעה. לדבריו, מפקד הכוח אמר להם לצאת להתרעננות והם יצאו להכין קפה ולעשות סיור – והעמדה נותרה ריקה. כשחזרו, החלו לשמוע צעקות והאסון היה בשיאו. לדבריו, האסון "היה בדיוק בעמדה איפה שהיינו". הוא סיפר כי לפני שיצאו להתרעננות שארכה כרבע שעה, "לא היה עומס בכלל, אנשים הלכו וחזרו חופשי".
לפניו העיד תת-ניצב אסף מנצור, קצין ותיק שנכח באירועים במירון 25 שנים ופיקד על ההדלקה של תולדות אהרן, שביציאה ממנה אירע האסון. ינאי שאל את מנצור על עדות שלפיה היו שוטרים שלא נכחו במקום מכיוון שיצאו להתרעננות, וזה השיב כי הוא "מתקשה להזמין שזה קרה. יכול להיות שאחד או שניים היו צריכים משהו דחוף. הוא (השוטר בהתרעננות, א"ר) צריך היה לצאת ולחזור בזריזות". לדבריו, משמרת השוטרים בעמדות ארכה 12 שעות ולפי עלוואן, נאמר להם לצאת להתרעננות לאחר כ-8 שעות בהן היו בעמדה ללא כיסאות.
מנצור אמר בפתח העדות כי "האירוע הזה מלווה אותנו כל יום עד היום", והוסיף כי "ההנחיות היו להיערך לעומסי קהל. אלו אירועים שמלווים אותנו בכל שנה במירון, זה לא ייחודי לשנה הזאת". נאור אמרה לו כי שוטר בכיר שנכח בהילולה "אמר כי ראה תנועה חריגה מאוד, נהירה של אנשים לגשר דב (שבסופו אירע האסון, א"ר)", ומנצור השיב כי לא ראה דבר כזה. "כולי הייתי מרוכז באירוע שניהלתי". עוד נאור שאלה אותו אם היו מכשולים בציר התנועה של הגשר, ומנצור השיב: "חד משמעית לא היה כלום. זה היה פנוי לחלוטין".
מנצור תיאר תקלות בקשר בין השוטרים והאחראים בעת האסון: "הקריאה הראשונה היתה מקצין המודיעין, אבל מסיבה לא ברורה הקשר לא שידר ולא הצלחנו להבין". לדבריו, "עד לאותה נקודה הקשר עבר מעולה. שמעתי קיטועי מילים וחשבתי שיש איזו קטטה או אירוע פלילי". כשנשאל האם השוטרים הודיעו לעמיתיהם לעצור את הזרימה לגשר ואם היו קריאות על עומס קהל, השיב מנצור כי אינו זוכר דבר כזה. "אין יום שאני לא חושב מה היה שם ומנסה להבין מאיפה הגיע אותו קהל", הוסיף.
ועדת החקירה החלה לגבות עדויות השבוע, ואתמול העיד מנכ"ל קבר הרשב"י אלי פריינד. פריינד אמר בעדותו כי שליטתו באתר מוגבלת, וכי לא היה מעורב בניהול הילולת ל"ג בעומר שבה אירע האסון. אחריו העידו חבר ועדת החמישה המנהלת את האתר אברהם פרויליך וכן עד ראייה לאסון. פרויליך סיפר אתמול שנאבק נגד הקמת הטריבונות במתחם של חסידות תולדות אהרן בהר מירון. נאור שאלה אותו מאיזה תקציב נבנו הטריבונות, ופרויליך השיב כי אינו יודע.
ביום שני העיד רב הכותל והמקומות הקדושים הגר"ש רבינוביץ' שמשמש ראש ועדת החמישה האחראית על ניהול מתחם קבר הרשב"י שבו אירע האסון. אחריו העיד מפקד מחוז הצפון הקודם במשטרה, אלון אסור. ביום ראשון העיד מפקד מחוז הצפון במשטרה, ניצב שמעון לביא, שאמר כי האתר סבל מהזנחה לאורך תקופה ארוכה ותיאר התערבות פוליטית בעניין מספר המשתתפים בחגיגות ל"ג בעומר במקום.
הוועדה, הראשונה מסוגה שהוקמה מאז 2009, הוסמכה לחקור את תהליך קבלת ההחלטות שהוביל לאישור האירוע ולקביעת המתווה שאושר ותנאיו. היא יכולה לדרוש מכל אדם להעיד בפניה, ולקבל כל ראיה, גם כאלה שאינן כפופות לדיני הראיות ושלא יכולות לשמש בבית המשפט. בסיום עבודתה היא תוכל לנפק המלצות אישיות לגבי התנהלותם של בעלי התפקידים הרלוונטיים, ואף להמליץ להעביר אותם מתפקידם.