מחקר בנושא בטיחות חיסון הקורונה שערך מכון 'כללית' למחקר בשיתוף אוניברסיטת הרווארד מתפרסם הבוקר (חמישי) בכתב העת New England Journal of Medicine. המחקר נערך על בסיס ניתוח נתונים אנונימיים של כ-2 מיליון מטופלי כללית.
חלקו הראשון של המחקר בדק תופעות לוואי לאחר החיסון והשווה שכיחות של 25 תופעות לוואי פוטנציאליות בין מחוסנים ולא מחוסנים. חלקו השני של המחקר בדק תופעות לוואי לאחר הידבקות בנגיף הקורונה והשווה את השכיחות של אותן 25 תופעות לוואי בין אלו שנדבקו בקורונה ובין אלו שלא נדבקו בקורונה (כולם לא מחוסנים).
ראש מערך החדשנות בכללית ומנהל מכון כללית למחקר, הפרופ' רן בילצר אומר כי "המחקר מראה שוב עד כמה החיסון בטוח, ועד כמה החלופה של תחלואה 'טבעית' בנגיף הקורונה ללא חיסון מעמידה את האדם בסיכון משמעותי, כבד ושכיח הרבה יותר למחלה נלווית קשה – וכל זאת מעבר לסיכון הישיר עקב מחלת הריאות שגורם נגיף הקורונה וסיבוכיה הקשים".
"לא מצאנו במחקר זה עדות לשכיחות עודפת לאחר חיסון של אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, או הפרעות בקצב הלב, או של הפרעות חמורות בקרישת הדם כמו קרישי דם בוורידים העמוקים או תסחיף ריאתי, אבל כן מצאנו שכיחות עודפת משמעותית של תופעות אלה לאחר תחלואה 'טבעית' בנגיף הקורונה ללא חיסון".
על פי המחקר המלא שמתפרסם ב'ישראל היום', נצפו מעט תופעות לוואי לאחר החיסון לעומת שיעור גבוה של תופעות לוואי חמורות לאחר הידבקות בנגיף הקורונה בקרב לא מחוסנים. באשר לתופעות הלוואי שנקשרה לחיסון – דלקת שריר הלב: נצפו 2.7 מקרים עודפים לכל 100,000 אנשים מחוסנים לעומת 11 מקרים עודפים לכל 100,000 אנשים שנדבקו בנגיף הקורונה ולא היו מחוסנים.
מחקר בנושא בטיחות חיסון הקורונה שערך מכון "כללית" למחקר בשיתוף אוניברסיטת הרווארד מתפרסם היום (חמישי) בכתב העת New England Journal of Medicine. המחקר נערך על בסיס ניתוח נתונים אנונימיים של שני מיליון מטופלי כללית.
חלקו הראשון בדק תופעות לוואי לאחר החיסון והשווה שכיחות של 25 תופעות לוואי פוטנציאליות בין מחוסנים ולא מחוסנים. חלקו השני של המחקר בדק תופעות לוואי לאחר הידבקות בנגיף הקורונה והשווה את השכיחות של אותן 25 תופעות לוואי בין אלו שנדבקו בקורונה ובין אלו שלא נדבקו בקורונה (כולם לא מחוסנים).
ראש מערך החדשנות בכללית, פרופ' רן בליצר, אמר: "המחקר מראה שוב עד כמה החיסון בטוח, ועד כמה החלופה של תחלואה 'טבעית' בנגיף הקורונה ללא חיסון מעמידה את האדם בסיכון משמעותי, כבד ושכיח הרבה יותר למחלה נלווית קשה – וכל זאת מעבר לסיכון הישיר עקב מחלת הריאות שגורם נגיף הקורונה וסיבוכיה הקשים".
"לא מצאנו במחקר זה עדות לשכיחות עודפת לאחר חיסון של אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, או הפרעות בקצב הלב, או של הפרעות חמורות בקרישת הדם כמו קרישי דם בוורידים העמוקים או תסחיף ריאתי, אבל כן מצאנו שכיחות עודפת משמעותית של תופעות אלה לאחר תחלואה 'טבעית' בנגיף הקורונה ללא חיסון".
על פי המחקר נצפו מעט תופעות לוואי לאחר החיסון לעומת שיעור גבוה של תופעות לוואי חמורות לאחר הידבקות בנגיף הקורונה בקרב לא מחוסנים. באשר לתופעות הלוואי שנקשרה לחיסון – דלקת שריר הלב: נצפו 2.7 מקרים עודפים לכל 100,000 אנשים מחוסנים לעומת 11 מקרים עודפים לכל 100,000 אנשים שנדבקו בנגיף הקורונה ולא היו מחוסנים.
אולם, תופעות לוואי כגון דלקת קרום הלב, הפרעות קצב, התקפי לב, שבץ, תסחיף ריאתי, קרישים בוורידים העמוקים ופגיעה חריפה בכליות נצפו בשיעור גבוה יותר באנשים אשר נדבקו בקורונה, אך לא נמצאו מוגברות לאחר חיסון.
"במצב הקיים כיום, עם שיעורי שיא של תחלואה במדינת ישראל, המחקר מחדד את הצורך של מי שטרם התחסן לעשות זאת בדחיפות – כבחירה מושכלת לאור מידע מחקרי רחב היקף עם 'תו תקן' של העיתון המדעי המוביל בעולם". כך אומר פרופ' בילצר.
פרופ' בן רייס, מנהל ה-Predictive Medicine Group בבית החולים לילדים של בוסטון ובית הספר לרפואה של הרווארד, אמר כי "עד כה אחד המניעים העיקריים של הססנות להתחסן היה חוסר מידע בנוגע לתופעות לוואי אפשריות של החיסון. מחקר יסודי זה מספק מידע אמין על בטיחות החיסונים, ואנו מקווים שיעזור לאלה שטרם החליטו לגבי החיסון".
הוא הוסיף, "מי שהיסס עד כה להתחסן בשל חששות מתופעות לוואי נדירות – כגון דלקת שריר הלב – צריך להיות מודע לכך שהסיכון לאותה תופעת לוואי – דלקת שריר הלב – גבוה יותר בקרב אנשים לא מחוסנים שנדבקים בנגיף הקורונה".
מה היינו עושים בלי המחקר טוב שהאירו את עינינו.רק שכתבו כבר שפייזר אמרה בפירוש שיש תופעת לוואי לחיסון שהיא דלקת בשריר הלב אז יוצא מכאן שמי שנדבק ממי שהתחסן יכול ללקות בדלקת בשריר הלב…⚠️⚠️⚠️
מתנגד חיסונים מסוכן!!!!!
מבין אותך קשה מאוד להכיר באמת .שבת שלום
מאד מעניין ומפתיע שפעם היו צריכים בין שנתיים לשש שנים כדי לפתח מחקר. הטכנולוגיה של היום פשוט מדהימה. כל שבוע צץ להם מחקר חדש.
ממש מצליחים לחקור על הטווח הארוך בתוך טווח קצר.
שקרנים נמאסתם
מורנו אתה גדול איזה משפט מדהים ונכון הכיצד מצליחים לחקור לטווח ארוך בזמן קצר פה פשוט מחקת את כל הבלוף של הקורונה מהיום אתה לא מורנו אלא מרן!!!
על מי הם עובדים ?
מעניין , כי כל מי שקיבל עד עכשיו דלקת בשריר הלב הם דווקה המחוסנים , לא הלא מחוסנים!