הסדרת מעמד הומניטרי של אלפים, הלוואה של חצי מיליארד שקלים – שר הביטחון בני גנץ סיכם עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בפגישתם הלילה (בין ראשון לשני) על מספר צעדים בוני אמון מתוך הבנה ש"ככל שהרשות הפלסטינית תהיה חזקה יותר, החמאס תהיה חלשה יותר, וככל שתהיה לה יותר משילות, יהיה יותר ביטחון ואנחנו נצטרך לפעול פחות". את הדברים אמר גנץ בתדרוך לכתבים, בו הביע גם דאגה מהחזיתות בצפון ובדרום, לצד החימוש הגרעיני של אירן.
בנוגע למתרחש ברצועת עזה, שר הביטחון גרס ש"מה שהיה הוא לא מה שיהיה ומה שהיה הוא לא מה שקורה". לדבריו, כחלק ממדיניות הממשלה החדשה, מנגנון העברת הכסף הקטארי שונה, וכך גם התלות של שיקום הרצועה בהתקדמות המגעים בנוגע לשבויים והנעדרים. "התקיפות שלנו בעזה ממוקדות ופוגעות ברכיבי התעצמות שכואבים לחמאס ושוללות לו יכולות", אמר גנץ. "אני לא יכול להבטיח שלא נמשיך מהיום ה-12 של שומר החומות".
פגישתו הרשמית של גנץ עם יו"ר הרשות הפלסטינית, מהלך שלא נעשה מאז שנת 2010, היא חלק מהמדיניות החדשה של הממשלה לעומת קודמתה: חיזוק הרשות הפלסטינית והחלשת חמאס. שר הביטחון סיפר שאמר לאבו מאזן "לא אנחנו ולא הפלסטינים הולכים לשום מקום מחר בבוקר", ולכן הגיע לפגישה, כדי לבנות אמון ולשמור על האינטרסים של מדינת ישראל והקשרים עם הרשות הפלסטינית.
גנץ פירט את הצעדים בוני האמון עליהם סיכם עם אבו מאזן:
• הסדרת מעמד הומניטרי של אלפי אנשים, כאלו שהגיעו מעזה ומבקרים מאחרים (למשל, פלסטינים מחו"ל שהתחתנו לפני שנים), לפי קריטריונים ברורים ושל אנשים מבוגרים בלבד.
• מעבר להתחשבנות דיגיטלית במע"מ – כל עסק פלסטיני שרוכש ממדינת ישראל יעשה את זה באופן דיגיטלי וכך חשבוניות מחוקות\שחוקות\לא תקינות יביאו לגבייה נכונה. הצעד אושר על ידי משרד האוצר וייכנס לתוקפו ב-1 בנובמבר, להערכתו, יכניס כ-10 מיליון שקלים לרשות הפלסטינית.
• הלוואה של חצי מיליארד שקל שתוחזר מכספי הסילוקין מיוני 2022, בתיאום גם כן עם האוצר.
• כל אלו בנוסף לצעדים שכבר ננקטו כמו הגדלת היתרי תעסוקה ב-15,000, תוספת אלף עובדי תיירות ואישורי בנייה שניתנו בשטחי C.
הערב קבלן על הלואה הנל הם כל בית ישראל