המשטרה קבעה כבר בשנת 2020 שיש להגביל את מספר המשתתפים בכל אחד ממתחמי ההדלקה במירון – אך לא ביצעה זאת. במסמך שפורסם היום (שלישי) לראשונה בכאן 11, כתב קצין האגם של מחוז צפון במשטרה, נצ"מ ויקטור בוסקילה, שמתחם תולדות אהרן – שבו התרחש האסון בהילולה – יכול להכיל עד 8,000 איש. בפועל, לפי הערכות היו בו כ-25 אלף בני אדם בליל האסון.
המסמך בעצם מגדיר את תפוסת הקהל בכל מתחם ההדלקות במירון. לכאורה נראה שהמשטרה לא דרשה לאכוף את המגבלות שהיא בעצמה הציבה. במשטרה מסבירים שהמסמך נועד כדי שהמרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים יקבע את סדרי ההדלקות. המסמך הזה ישמש גם את ועדת החקירה הממלכתית שבוחנת את האסון.
מסמך נוסף שנחשף ע"י משה שטינמץ בכאן 11, נחתם ב-2018. מדובר במסמך הבנות בין המרכז לפיתוח המקומות הקדושים לבין המשטרה, ובו מוגדרים תחומי האחריות של שני הגופים, וכך נכתב בו:
1. באחריות משטרת ישראל לפקד ולנהל בהיבט המבצעי את כלל גופי החירום והצלה, לרבות הנחיית המרכז הארצי למקומות הקדושים, ובכלל זה פעולות פיקוח ובקרה.
2 באחריות המרכז הארצי למקומות הקדושים לתאם ולתכלל את פעילות כלל הגופים הרלוונטיים לאירוע בכל ההיבטים, למעט של גופי החירום.
3 למען הסר ספק, בכל נושא מבצעי הגורם הפוסק והמחליט יהיה המפקד המשטרתי.
ההסכם מחזק לכאורה את טענת המרכז לפיתוח המקומות הקדושים שהאחריות מוטלת על המשטרה ושהם רק גורם מתאם. כשבסוגיית הבטיחות למשל, עלה מהעדויות בוועדת החקירה שהמרכז משלם עבור מהנדסי הבטיחות – אך המהנדסים עובדים מול המשטרה ובהתאם להנחיותיה ודרישותיה