בצל העלייה החדה בתחלואת נגיף הקורונה בישראל, שנת הלימודים החדשה – תשפ"ב נפתחת הבוקר (רביעי), 2,458,000 ישובו אל ספסל הלימודים לאחר שאת מרבית השנה האחרונה נאלצו להעביר בלימודים מקוונים בשל נגיף הקורונה.
בשנת הלימודים תשפ"ב ישנם 5,360 בתי ספר, גידול של אלף מוסדות ביחס לשנה שעברה, לצד 21 אלף גנים. בסך הכל יפתחו השנה את דלתותיהן כ-79 אלף כיתות, גידול של 19 אלף ביחס לשנה שעברה. 176 אלף ילדים יחלו ללמוד בכיתה א'. תקציב משרד החינוך בשנת 2022 הוא 67.1 מיליארד שקלים.
ע"פ נתוני משרד החינוך: כרבע מיליון תלמידים (240 אלף) ייאלצו לפתוח את שנת הלימודים מרחוק, בהם כ-150 אלף תלמידי כיתות ח'-י"ב ברשויות אדומות הלומדים בכיתות עם פחות מ-70% פטורי בידוד ומחוסנים, ועוד כ-90 אלף מבודדים. הנתון הסופי יפורסם על ידי מרכז השליטה. לדברי מנכ"ל משרד החינוך, יגאל סלוביק, ישנן 4,516 כיתות שבהן ישנם פחות מ-70% מחוסנים.
4,213 מורים ואנשי צוות נמצאים גם הם בבידוד. 9.9% מהבדיקות שנערכו ביום שני בקרב תלמידים ומורים נמצאו חיוביות. 756,769 תלמידים קיבלו מנה ראשונה של החיסון, ו-580,311 מוגדרים כמחוסנים, מספר המהווה 24.2% מכלל התלמידים.
87% מצוותי ההוראה מחוסנים לקורונה, כ-18 אלף עובדי הוראה ו-18 אלף תומכי הוראה אינם מחוסנים ויידרשו לעבור בדיקות קורונה כדי להיכנס לבתי הספר.
ע"פ מתווה משרד החינוך המלא והסופי שפורסם אמש ביישובים ירוקים/צהובים/כתומים: גני ילדים, צהרונים וכיתות א'-יב' יקיימו למידה מלאה על פי מערכת השעות הקבועה, בכל ימות השבוע.
בישובים אדומים: בגני הילדים, בכיתות א-ד' ובצהרונים: הלמידה תתנהל כרגיל, בתוך המסגרות. בכיתות ה'-ז': הלמידה תמשך אך תוך נקיטת פעולות ל"צמצום מגעים" (בישובים כתומים ואדומים). המשמעות: בתי הספר יוכלו לבחור, למשל, ללמוד במתכונת של קבוצות או בשטח פתוח או במתכונת אחרת.
בכיתות ח'-יב': יעברו ללמידה בשטח פתוח או למידה מרחוק, אם בכיתת האם יש פחות מ-70% פטורי בידוד. אם בכיתה יש יותר מ-70% פטורי בידוד – ימשיכו ללמוד פיזית, במסגרות.
אופן חישוב 70% פטורי בידוד: בחישוב זה נכללים תלמידים מחלימים, מחוסנים בחיסון שני וחיוביים בבדיקה סרולוגית, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. יחד עם זאת, במהלך חודש ספטמבר גם תלמידים שקיבלו מנת חיסון ראשונה יכללו במניין הנדרש (70%), אך הדבר לא מקנה להם פטור מבידוד במקרה של מגע עם מאומת. תלמידים בשילוב אישי בחינוך הרגיל: ילמדו ככל יתר תלמידי הכיתה. חינוך מיוחד ונוער נושר ובסיכון: ימשיכו ללמוד כרגיל במסגרות.