ארס של "הג'אראקוסו", צפע גומה ומהנחשים הגדולים ביבשת דרום אמריקה, יכול לשמש ליצירת תרופה לנגיף הקורונה – כך מצאו חוקרים בברזיל. על פי המחקר, חלק מהארס יכול להפחית את התרבות הקורונה בגוף. "הארס עצמו לא ירפא את הקורונה", הסבירו החוקרים. "חוששים שאנשים יצאו לצוד את הנחשים האלה מתוך מחשבה שזה ?".
החוקרים גילו כי למולקולה בתוך הארס יש את היכולת להפחית ב-75% את התרבות תאי הנגיף בגוף. מדובר בגילוי שעשוי להיות צעד ראשון ליצירת תרופה שתסייע במלחמה בקורונה. "הצלחנו להראות שרכיב זה של ארס הנחש הצליח לעכב חלבון חשוב מאוד של הנגיף", הסביר אחד המדענים המעורבים במחקר, רפאל גואידו. "זה השלב הראשון במסע ארוך, מרכיב מהארס שהודגם במחקר זה הוא שיש לו פוטנציאל פיתוח. זו דרך ארוכה, עשינו את הצעדים הראשונים".
המחקר פורסם בכתב העת המדעי " Molecules" ומצא כי קטע מהפפטיד, שרשרת של חומצות אמינו, יכולות להתחבר לאנזים של נגיף הקורונה, שנקרא PLPro. האנזים הזה חיוני להתרבות הקורונה.
"הג'רארקוסו" יכול להגיע לגובה של עד 2 מטרים והוא נמצא בעיקר בברזיל, ביער האוקיינוס האטלנטי, בבוליביה, בפרגוואי ובארגנטינה. "חוששים שאנשים יצאו לצוד אותו בכל רחבי ברזיל, מתוך מחשבה שזה יציל את העולם או את עצמם, את משפחתם", הסביר גואידו. "זו תגלית חשובה, אבל לרדוף אחרי החיה לא יפתור את זה. הרכיב שהתגלה הוא רק חלק קטן מתוך הארס, לא הארס עצמו ירפא את נגיף הקורונה בשלב זה".
בהודעת אוניברסיטת מדינת סאו פאולו שהייתה מעורבת גם היא במחקר, נמסר כי בשלב הבא החוקרים יעריכו את היעילות של מינונים שונים של המולקולה והאם היא יכולה למנוע מהנגיף להיכנס לתאים מלכתחילה. החוקרים מקווים לבדוק את החומר בתאים אנושיים, אך לא יודעים מתי יוכלו לעשות זאת.
אנשים ילכו לצוד מתוך מחשבה שמה??? סימן שאלה …