ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, אישרה היום את בקשת הממשלה לתקן את תקנות הגבלות על שדות תעופה וטיסות, ובתוכן תקנות מיוחדות לטסים לאומן.
במסגרת האישור הוארכו ההגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות עד 20 בספטמבר. כמו כן אושר תיקון לתקנות לפיו כל היוצאים לאוקראינה מה-29 באוגוסט ועד ה-6 בספטמבר, בהם גם מחלימים ומחוסנים, ידרשו להציג בדיקת קורונה שלילית שנערכה 72 שעות לפני ההמראה.
נציגי משרד הבריאות הסבירו כי המטרה היא צמצום אפשרות להדבקה, ואף ציינו כי כבר יש הדבקות באומן והלילה אף פונה בהיטס חולה קשם משם.
חברת תעופה או נוסע שיפרו את התקנה וינסו לצאת ללא בדיקה שלילית צפויים לקנס בסך 2,500 שקלים. כמו כן, מי שהחלים לאחרונה ותוצאת הבדיקה שלו היא עדיין חיובית יוכל לפנות לוועדת החריגים ולקבל פטור מההוראה החדשה.
נציגת הלשכה המשפטית של משרד הבריאות, עו"ד טל פוקס, אמרה כי למיטה ידיעתה כיום אוקראינה לא מחייבת מחלימים או מחוסנים להציג בדיקה שלילית בכניסה אליה.
היו"ר ביטון שאל מה הרציונאל שעומד מאחורי ההחלטה, ועו"ד פוקס הסבירה כי צפויות באומן התקהלויות למשך שעות ארוכות, ואם יצאו לשם חולים הם ידביקו אחרים שיחזרו ארצה חולים, ולכן המטרה היא לצמצם אפשרות של הדברה. עו"ד פוקס אף הוסיפה כי הדבר לא ימנע הדבקה במאה אחוז.
מנהל המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, ד"ר אשר שלמון, הוסיף כי אנשים יוצאים לאוקראינה לשלושה-ארבעה ימי תפילה, באירועים צפופים עם מעט יכולת לייצר ריחוק חברתי. "בעבר ראינו חולים יוצאים מהארץ ומדביקים רבים אחרים שחוזרים ארצה חולים. יש לנו כבר הדבקות שם והלילה היה פינוי בהיטס של חולה קשה מאומן", אמר ד"ר שלמון.
היו"ר ביטון שאל האם חלק הקדימו תרופה למכה וטסו קודם? ושלמון השיב כי 7,000 איש כבר יצאו. לדברי ד"ר שלמון, הרכבת האווירית לאומן מתחילה היום ולפי הערכת המשרד יהיו שם כ-20,000 איש שרובם יגיעו מישראל ועוד כאלף עד אלפיים יהודים יגיעו ממקומות אחרים בעולם.
היו"ר ביטון ביקש לדעת האם המהלך תואם מול הנהגת ברסלב בישראל, ושלמון אמר כי הדבר תואם עם המשרד לשירותי דת והגופים המרכזיים בקהילת חסידי ברסלב.
עוד ביקש היו"ר ביטון פרטים בדבר הקנס שיוטל על מפרי ההוראה. בעניין זה אמרה היועצת המשפטית של רשות התעופה האזרחית, עו"ד רננה שחר, כי מדובר בקנס זהה לקנסות על הפרות של הוראות אחרות הקשורות לעלייה לטיסה ולא משהו ייחודי ליוצאים לאומן.