המדינה צפויה להציג את עמדתה ביום ראשון בנוגע לפינוי חאן אל־אחמר, לאחר שהארכה שבג"ץ נתן למדינה, מגיעה לסופה.
הקבינט המדיני־ביטחוני שיתכנס ביום ראשון היה אמור לדון בנושא חאן אל־אחמר, אך אמש הסתמן שהדיון וההחלטה בנוגע לפינוי יועברו לפורום מצומצם.
בדיונים שהתקיימו בנושא בימים האחרונים גיבשו במערכת הביטחון המלצה שלא לפנות את המתחם כעת, אלא להמשיך את המגעים עם הבדואים ולשכנע אותם לעבור למקום אחר, ואחת האפשרויות שנבחנת היא לבקש מבג"ץ ארכה נוספת, למרות שבדיון בחודש יולי הבהירו השופטים שזו הארכה האחרונה.
בממשלה קיימים כעת שני מחנות לגבי הפינוי: שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ יאיר לפיד תומכים בדחיית הפינוי, ולעומתם חברי האגף הימני בממשלה – ביניהם ראש הממשלה נפתלי בנט, איילת שקד, אביגדור ליברמן, גדעון סער וזאב אלקין – כבר התעקשו בעבר שיש לפנות את המתחם.
בשנת 2019 דחק בנט בראש הממשלה דאז בנימין נתניהו לפנות את המאחז, וגדעון סער אפילו פתח בדצמבר 2019 את מסע הבחירות שלו לראשות הליכוד מהמקום, תוך שהוא מאגף את נתניהו מימין. גם ליברמן תקף את נתניהו על דחיית פינוי המאחז.
איתמר אייכנר מציין כי אם בנט יחליט שתשובת המדינה תהיה הליכה למתווה של המשך משא ומתן עם תושבי חאן אל־אחמר לגבי פינוי, הוא צפוי לסערה פוליטית מימין ולתיוג כשמאלן.
גם בקשה לארכה נוספת מבג"ץ למתן תשובת המדינה, תיתפס בציבור הימני כדחייה נוספת של הפינוי.