מחלוקת שהתעוררה בין לשכת הנשיא המצרי, עבד אל פתאח א־סיסי, לבין לשכת רה"מ, עלולה הייתה להעיב על ביקורו הרשמי של בנט בקהיר המתוכנן להיערך בקרוב.
לטענת בכיר בלשכת הנשיאות בקהיר שדיבר עם 'ישראל היום', הסוגיה הגיעה לסיומה בשיחה שקיים אתמול הנשיא א־סיסי עם מקבילו הישראלי הרצוג, אשר הצליח לרכך את העמדה המצרית. הסערה החלה לאחר שבלשכת נשיא מצרים קיבלו את רשימת חברי המשלחת הישראלית הצפויים להתלוות לרה"מ בקהיר, והעבירו ללשכתו של בנט מסר חד־משמעי: היועצת המדינית של בנט, שמרית מאיר, אינה אישיות רצויה בקהיר.
לדברי המקורות המצריים, מאיר הייתה העורכת הראשית של אתר חדשות אינטרנטי אמריקני-ישראלי בשם "אל־מסדר" (המקור), אשר התפרסם בשפה הערבית וכלל, לטענת המצרים, "חומרי תעמולה שכוונו נגד הממשל המצרי, ואף נגד הנשיא א־סיסי עצמו".
המקורות המצריים הוסיפו וטענו כי אתר החדשות האינטרנטי שערכה מאיר היה מקושר לאתרי תוכן נוספים, שמתחו ביקורת חריפה כלפי הממשל במצרים בסוגיות הנוגעות לזכויות אדם, וכי בעקבות כך פעל הממשל בוושינגטון להרכיב "רשימה שחורה" של בכירים במצרים שנגד מרביתם הופעלו עיצומים אישיים.
הבכירים המצריים סיפרו כי מרגע שנודע ללשכת רה"מ על הווטו המצרי בעניין מאיר, הפעילה לשכתו של רה"מ בנט לחץ כבד על המצרים על מנת שיסירו את התנגדותם לכך שהיועצת המדינית תהיה חלק מפמלייתו לקהיר.
"הישראלים אפילו הדגישו את העובדה שמדובר בתקופה של רחמי שמיים, סליחות וכפרה ואמרו שהשארתה של היועצת בישראל תעורר דיון ציבורי נוקב בישראל שעלול להעיב על הביקור המתוכנן", אמרו הגורמים במצרים.
יצוין כי בשנים האחרונות, ועד למינויה לתפקיד היועצת המדינית של רה"מ בנט, נהגה מאיר למתוח ביקורת נוקבת על הנשיא המצרי א־סיסי וממשלו בציוצים שהעלתה בחשבון הטוויטר שלה, אשר זוכה ליותר מ־170,000 עוקבים.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "לא היו דברים מעולם. לא מכירים שום בקשה כזו".