למרות הצפי להתנגדות חריפה מצד ארגונים שונים בטענה לאפליה, פרקליטות המדינה תבחן אפשרות לציין בתיקים הפליליים נתונים המגדירים את מוצאו של החשוד, כגון לאום, גזע, דת ומגדר.
במסגרת בחינת שינוי המדיניות הנהוגה עד היום, הפרקליטות קוראת לציבור לחוות דעתו ולסייע ב"תהליך מיוחד לבחינת המדיניות הראויה בשאלת פילוחם האפשרי של תיקי הפרקליטות בהתאם למאפיינים שונים של חשודים, נאשמים ונפגעי עבירה".
בדברי ההסבר מטעם הפרקליטות נכתב כי "שמירה על 'עיוורון' בכל הקשור למאפיינים כגון לאום, גזע, דת ומגדר, היא אבן יסוד בתפישת עולמה של הפרקליטות. לפיכך, עמדתה המסורתית של הפרקליטות עד היום היא כי נתונים אלו אינם רלוונטיים לעבודתה המקצועית. לכן, כיום אין כל ביטוי למאפיינים אלה (מגזר ערבי, מגזר יהודי, יוצאי אתיופיה וכל כיוצ"ב) בתיקי הפרקליטות ובמערכות הממוחשבות שלה".
"יחד עם זאת", נאמר, "במקרים שונים מצב דברים זה אינו מאפשר לפרקליטות לספק נתונים שונים לצרכי מדידה והערכה של תופעות שונות בתחום המשפט הפלילי, על מנת לפעול לשיפור השירות הניתן לציבור על ידי הפרקליטות, ובמקרים המתאימים על ידי גורמים מוסמכים נוספים".
לדברי הפרקליטות, "החוסר בנתונים מביא לעיתים לקושי משמעותי בשיקוף תמונת המצב לציבור ולגופי האכיפה ביחס להתמודדות עם תופעות פליליות שונות, כמו גם למתן מענה הולם לשאילתות מטעם בעלי עניין, ובהם נבחרי ונציגי ציבור, ארגונים המייצגים קבוצות אוכלוסייה שונות, במסגרת בקשות שונות".
במסגרת בחינת המדיניות, קוראת פרקליטות המדינה, כאמור, לגורמי ממשל, גורמי אכיפה, ארגונים ועמותות העוסקים בתחום וכן לציבור הרחב להביע את דעתו. "בשלב ראשון", הדגישו בפרקליטות, "ובטרם קבלת החלטה, מבקשת הפרקליטות לשמוע את עמדת הציבור בנושא".
שי גליק מנכ"ל 'בצלמו' בירך על היוזמה. "מדובר ביוזמה מבורכת", אמר. "לצערנו שנים רבות מסתירים בפרקליטות אלימות של קבוצות שונות, כגון המסתננים וערבים. אנחנו נגיש לפרקליטת בקרוב נייר עמדה ברור התומך בפרסום הנתונים כדי לעשות סוף להשתקת מקרי האלימות מצד מסתננים והחברה הערבית בגלל הפוליטיקלי-קורקט".
רק במסמכי ההגנה אפשר לציין
ולא במסמכי התביעה