מזכיר הממשלה שלום שלמה הודיע לפרופ' טליה איינהורן, חברת 'וועדת גולדברג' המייעצת למינויים בכירים, שאם ראש הממשלה יחליט להדיח אותה, לאחר השימוע שהיא תעבור אצל מזכיר הממשלה, הדברים יובאו להחלטת ממשלה, כך מפרסם הבוקר 'ידיעות אחרונות'.
כזכור, במכתב חריף ששלחה הפרופ' איינהורן למזכיר הממשלה, שלום שלמה, אחרי שקיבלה ממנו זימון לשימוע, היא כתבה: "אני רואה בניסיון להדיח אותי מהוועדה המייעצת למינוי בכירים ניסיון השתקה והטלת אימה כנגד כל אזרח ישראלי המבקש להביע ביקורת עניינית, גם אם נוקבת, במסגרת זכות היסוד לחופש הביטוי השמור לו".
עוד כתבה במכתב "תקופת הכהונה נועדה להבטיח שהוועדה המייעצת תהיה בלתי תלויה ומנותקת משיקולים פוליטיים. הניסיון לסלק אותי מהוועדה משקף רצון להפוך אותה לוועדה פוליטית ולחותמת גומי".
עם זאת, פרופ’ איינהורן הבהירה כי בכוונתה להגיע לשימוע ו"להשקיע כל מאמץ שיידרש כדי להבטיח שהוועדה המייעצת תמשיך לתפקד באופן ענייני וללא לחצים פוליטיים".
כאמור, הבוקר מתפרסם תשובת מזכיר הממשלה, שלום שלמה לאיינהורן, כי לא ניתנה חוות דעת של היועמ"ש. "כל שנאמר במכתבי אלייך ובו הזמנה לשימוע באשר לאפשרות של סיום כהונתך כנציגת ציבור בוועדה המייעצת למינויים בכירים – כי קיום הליך השימוע על דעתו של היועץ המשפטי לממשלה. ואכן ההיבטים המשפטיים שנוגעים להליך השימוע תואמו עם היועץ המשפטי לממשלה".
שלמה ציין שהשימוע ייערך על ידו ובתום השימוע ימסור את המלצתו לראש הממשלה. "אם לאחר שקילת כלל השיקולים הרלוונטיים, יחליט ראש הממשלה כי יש להפסיק את חברותך בוועדה הציבורית, הוא יביא את הדברים להחלטת הממשלה, שהיא הגורם המוסמך. יודגש כי אבחן את הסוגיה ואת כל טענותייך בלב פתוח ובנפש חפצה, וכך גם ראש הממשלה והממשלה כולה אם וככל שיידרשו לנושא".
מזכיר הממשלה הציע לאיינהורן להעביר את טענותיה בהתייחס למכתב השימוע עד ה- 14 בספטמבר: "לאור בקשתך להישמע גם בעל פה, ייקבע לשם כך מועד, בתיאום עמך ככל שניתן, בראשית השבוע הבא".