ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס התייחסה אתמול לדיווח על תופעה המתרחבת בימים האחרונים של הורים המאפשרים לבניהם להידבק בכוונה, ע"מ לזכות בתעודת ה’מחלים’ ו’התו הירוק’ וכך לחסוך מעצמם כאבי ראש וטרטורים.
בראיון ל- ynet אמרה הד"ר: "לא הייתי ממליצה לאף הורה להדביק את הילד שלו בכוונה. אנחנו לא יודעים מה הסכנה שעלולה להיות בעוד שנים".
פרייס סיפרה שמחקר שערך משרד הבריאות ושתוצאותיו טרם פורסמו העלה כי אחד מכל 20 ילדים ונערים בגיל 18-12 שנדבקו בקורונה סובל מתסמינים ארוכי טווח – "לונג קוביד" – שכוללים בין היתר בעיות בשינה, קשיים בזיכרון וחוסר ריכוז.
עוד הוסיפה שהיא לא מופתעת מכך שנתוני התחלואה גבוהים בימים אלה. "אנחנו יודעים שהילדים הם בערך מחצית מהתחלואה. כל פעם שפתחנו את מערכת החינוך והייתה תחלואה בקהילה – בתי הספר היו הראי שלהם, הייתה לנו אמירה ערכית שהחינוך חשוב ובראש סדר העדיפויות. אבל לא יכול להיות שמאפשרים פנג'ויה, הופעות גדולות באצטדיונים גדולים.
אנחנו נמצאים במצב קשה להגדרה פשוטה, אבל יש בלימה בגל הרביעי מבחינת תחלואת החולים קשה. אין עדיין ירידה משמעותית. שני שלישים מהחולים קשה החדשים אינם מחוסנים, ואנחנו רואים גם עלייה במספר החולים שמחוברים למכונת אקמו – היום זה 30 חולים, ו- 87% מהם צעירים לא מחוסנים. עדיין לא סיימנו את הגל הרביעי".
היא מזהירה שאי אפשר לדעת אילו נזקים יהיו לילדים שיחלו בקורונה, ומצד שני מוכנה להתחייב שמהחיסונים לא יהיו נזקים לטווח ארוך….
🤣🤣🤣