צביון החיים בישראל משתנה בצורה משמעותית ביום הכיפורים, ויום זה זוכה ליחס שונה מזה שזוכים לו יתר חגי ומועדי ישראל והוא מתאפיין בשמירה קפדנית על ההלכה היהודית.
מידי שנה נרשמת הפסקה כמעט מוחלטת של תנועת כלי הרכב בערים. תחבורה ציבורית מופסקת בהדרגה כבר החל מצהרי ערב יום הכיפורים. סגירה של נמלי הים והאוויר. כתוצאה מכך, רמת זיהום האוויר נמוכה באופן משמעותי ביום הזה משאר ימות השנה.
הפסקה מוחלטת של שידורי הרדיו והטלוויזיה בכל הערוצים המקומיים, למעט רדיו א-שמס המשדר למגזר הערבי והורשה לשדר ביום הכיפורים.
סגירה מוחלטת של כל הפעילות העסקית והשירותים לציבור. למעט ארגונים חיוניים כגון מגן דוד אדום ומשטרת ישראל, כלל הארגונים והמוסדות בישראל מפסיקים שירותם במהלך יום כיפור. גם חנויות הפועלות בשבת אינן פועלות ביום הכיפורים, וגם רבים מהמפעלים הפועלים בכל ימות השנה אינם פועלים ביום זה.
על-פי סקרים, כ-67% מכלל התושבים היהודים צמים, ובכללם כמחצית מן המגדירים עצמם חילונים.
בנוסף ביום הקדוש מקפידה ישראל על אי קיום אירועי ספורט או ייצוג ישראלי בתחרויות ספורט בינלאומיות וכדומה.
במגזר החילוני רוכבי אופניים רבים, ובמיוחד ילדים, מנצלים את הפסקת תנועת כלי הרכב הממונעים לנסיעה בכבישים. “יום ללא מכוניות” שאין כדוגמתו בשום מקום אחר בתבל.² מתוך ויקיפדיה.
ידוע, בשם מרן הרב שך, שבגלל שאצלינו יוה"כ נחשב ליותר…. לכן זה משפיע גם על הרחוקים מתומ"צ, ואם אנו היינו גם מתחזקים בשבת כן, גם המה היו יותר שומרים, כי עמ"י בנוי כמו פירמידה, ואכמ"ל,