ועדת החוקה התכנסה הבוקר (רביעי) לדון בפקיעת תוקפו של התו הירוק עבור עובדים רבים במשק.
בדיון משתתפת גם ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לאחר דבריו החריפים של בנט נגדה.
בפתח דבריה אמרה אלרעי פרייס כי לא הממשלה היא שהחליטה על מתווה התו הירוק וחיסון הבוסטר, אלא אנשי מערכת הבריאות. לדבריה, הדבר בהכרח מבוסס על נתונים אפידמיולוגיים בלבד. בנוסף, היא התייחסה גם למתווה התו הירוק והבהירה כי הוא לא נועד "לכפות או לעודד חיסונים", אלא כדי להפחית את התחלואה.
"האמירה היא לא להכריח להתחסן, אלא לומר לאנשים שעליהם להימנע ממצב שבו הם מסכנים את עצמם ואת האנשים שסביבם במקום העבודה שלהם", אמרה. "אם הם לא מתחסנים אז עליהם להציג בדיקה שלילית". ד"ר אלרעי פרייס הבהירה: "בן אדם יכול לבחור שלא להתחסן, אבל אם הוא מגיע למצב שבו הוא מסכן אחרים – הוא חייב להיבדק".
ד"ר אלרעי פרייס התייחסה למתווה התו הירוק, ואמרה שיש בעיה גדולה עם העובדה שמבקרים במקומות נדרשים להציג את התו הירוק, אך העובדים בו פטורים מכך. "במקום שייכנסו למקומות 100 או 500 אנשים, אז באמצעות התו הירוק אנחנו מקטינים מאוד את הסיכוי להדבקה – ואז אפשר להכניס 5,000 אנשים. כך הצלחנו להתמודד עם התחלואה. אנחנו רוצים להחיל את התו הירוק בכל מקום – כך אנו מצליחים להשאיר את המשק פתוח".
"אנו זקוקים לגיבוי, עושים את עבודתנו במסירות גדולה ולא יערערו על המקצועיות שלנו". הדברים מגיעים על רקע דברי רה"מ בערב החג, שאמר על בכירי מערכת הבריאות כי "הם לא יקבלו את ההחלטות במישור הלאומי אלא אנחנו. כששאלתי אותם למה צריך לסגור הופעה של שלמה ארצי בגלל מגזר כזה או אחר – הם גמגמו".
ביום שישי מתח גורם בכיר בממשלה ביקורת נוקבת על ד"ר אלרעי פרייס: "התנהלותה של שרון אלרעי פרייס חצתה כל גבול. היא נהנית מתשומת הלב של התקשורת ומפזרת פחד ותבהלה באולפנים. קורה לה מה שקרה לאחרים במשרד הבריאות – התמכרות לנבואות זעם וחוסר שליטה בנתונים".