החל מיום ראשון הקרוב, הנחיות ה'תו הירוק' עומדות להשתנות, אנשים רבים צפויים לאבד את זכאותם לתו ירוק אם לא יתחסנו במנת החיסון השלישית, דבר זה מקומם את בעלי העסקים אשר עלולים להיפגע מכך ישירות.
יקי כביר, מבעלי קבוצת המסעדות 'סרפינה' אומר ל'ישראל היום': "אנחנו לא בהייטק ובאקסלים, אנחנו נעלמים להם, אנחנו כאלה קטנים, אז מה אכפת להם להגיד שהכלכלה פתוחה?".
לדבריו, "יש כל הזמן קו בריאותי אבל אין במקביל אליו קו כלכלי. צחקו על המדיניות הקודמת, אבל לפחות היא הביאה כסף. אנשים אז צפו ולא מתו. אנחנו חיים מתים. איך אני יכול להגיד לעובד שלי 'לך תתחסן בחיסון שלישי'? יש בני 22 שחושבים שמספיקים להם שני חיסונים. אני מוצא את עצמי בפילוסופיה עם העובדים, וגם ככה אנחנו במצוקת כוח אדם".
המקומות שהכניסה אליהם תותנה בהצגת התו החדש הם אירועי תרבות וספורט, כנסים ותערוכות, בתי מלון, חדרי כושר וסטודיו, בריכות וקאנטרי קלאב, בתי תפילה עם למעלה מ-50 איש, אולמות וגני אירועים, פסטיבלים, מסעדות, ברים, חדרי אוכל ובתי קפה, מוזיאונים וספריות, אטרקציות תיירותיות ופארקי שעשועים, ואוניברסיטאות ומוסדות להשכלה גבוהה. נכון לעכשיו, אין שינוי בנושא התקהלויות.
"מי יממן את כוח האדם לבדיקות בכניסה?", תוהה כביר, "גם ככה ירדנו ב-30% בספטמבר השחור במסעדות. תנו לנו לנשום ולחיות. בגלל חלק שאינם מחוסנים, הם כאילו משאירים את הכלכלה פתוחה. אנחנו, תיירות החוץ והפנים, הפכנו להיות הטריגר ללכת להתחסן. הניסיונות על הכלכלה נמדדים עלינו ללא קו כלכלי וצריך להיות חוק שיגבה אותו, צריך צעדים בוני אמון".
לירן אליוף, מנכ"ל קבוצת OTH הכוללת בתי מלון, ברים ומועדונים, מצטרף לכביר וטוען: "אנחנו נפגעים בפגיעה ישירה כתוצאה מזה. 50% מהישראלים לא יעשו את החיסון השלישי. ברגע שמפסיקים להכניס אותם למקומות בילוי כדוגמת מלונות, מסעדות, מועדונים וברים, הפגיעה היא בשתי אוכלוסיות – במתנגדי החיסונים ובמסעדנים. אני מארח 1,500-2,000 לקוחות בערב, ועם התו הירוק הכמות תרד ל-750-1,000 – כלומר, קיצוץ של 50% מההכנסות בזמן שאני נשאר עם אותן משכורות ועם אותן הוצאות של שכר דירה וארנונה.