בנק ישראל פרסם היום (חמישי) תחזית כלכלית מעודכנת, לפיה התוצר של מדינת ישראל יצמח בשנת 2021 בקצב של 7%, שיעור גבוה יותר ממה שהוערך בתחזית הקודמת. בשנת 2022 צפוי התוצר לצמוח בקצב של 5.5%. עוד הודיע נגיד הבנק, פרופ' אמיר ירון, על הותרת הריבית בשיעורה הנמוך העומד על 0.1%.
לפי הנגיד, גם האינפלציה צפויה להמשיך לעלות השנה, אך להיוותר בתוך תחום היעד ולהסתכם ב-2.5% בסוף 2021. לדבריו, "מאחר וחלק מהגורמים לעלייה באינפלציה הם ככל הנראה זמניים, האינפלציה צפויה לרדת ל-1.6% בסוף שנת 2022. שיעור האבטלה הרחבה צפוי להמשיך לרדת לאורך התקופה אף יותר ממה שהוערך בתחזית הקודמת ולהסתכם ב-5.2% בסוף שנת 2022. הסיכון העיקרי לתחזית הוא התפתחותם של גלי תחלואה נוספים שיצריכו מגבלות משמעותיות על הפעילות".
הנגיד אף התייחס לחשש מפני השתוללות האינפלציה כשאמר: "לאחר שבמשך תקופה ארוכה בנקים מרכזיים בעולם התמקדו בייצוב השווקים הפיננסיים, בצליחת המשבר ובתמיכה בפעילות הכלכלית, סוגיית האינפלציה חוזרת והופכת להיות סוגיה משמעותית שמעסיקה אותנו ואת קובעי המדיניות המוניטרית בעולם. שאלת השאלות בהקשר זה היא: כמה מהאינפלציה היא זמנית וכמה ממנה צפויה להישאר איתנו לאורך זמן ממושך?". בהמשך השיב הנגיד לשאלה זאת באומרו כי "חשוב להדגיש שעוצמתם ומידת הימשכותם של הלחצים האינפלציוניים עדיין אינם ברורים".
סקירת בנק ישראל התייחסה גם לשוק הדיור, שזינוק המחירים בו מוסיף לאינפלציה. לפי הנתונים, מחירי הדירות עלו בשנים עשר החודשים האחרונים בכ-8%, קצב מהיר יחסית לשנים קודמות, זאת לצד ירידה בסיומי הבנייה. היקף המשכנתאות באוגוסט היה דומה לנתוני החודשים הקודמים, בהמשך להיקפי המשכנתאות הגבוהים מתחילת השנה. לצד אלה, קצב עליית מחירי השכירות נותר מתון יחסית.