העיתונאי ערד ניר מפרסם היום (ראשון) כי צוות מיון בבי״ח גדול נמנע מלדווח על צעירים עם תעוקת חזה שמגיעים בסמיכות לחיסון. שכן לדעתם אין קשר. חשוב להבהיר שכל תופעה כזו צריכה להיות מדווחת כדי שניתן יהיה לזהות ״דגל״ חריג. במבצע חיסון המוני ללא דיווחים אין ארועים חריגים. לדברי ניר "על משרד הבריאות להשקיע מאמץ גם בריענון נהלים".
לאחרונה פורסמו שני מחקרי ענק שנערכו בישראל על הסיכוי לללקות בדלקת שריר הלב לאחר חיסון הקורונה של פייזר בכתב עת רפואי מוביל בעולם. באחד המחקרים נבדקו נתונים של מיליוני ישראלים ואותרו 146 מקרים סמוכים לקבלת חיסון הקורונה. גברים צעירים התגלו כבעלי סיכון גבוה יותר לחוות את התופעה, עם שכיחות של אחת ל-6500 מקרים. במחקר אחר של כללית ובילינסון עמד הסיכון לגברים צעירים על אחד מכל עשרת אלפים, ומתוך כ-2.5 מיליון מחוסנים, נרשם מקרה מוות אחד בלבד בעקבות התופעה הנדירה.
פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת הקורונה בהדסה היה שותף לכתיבת המחקר על מקרי דלקת שריר הלב לאחר החיסון בישראל. בשיחה עם חדשות 12 הוא אמר: "הנתונים שנאספו בישראל ובעולם מצביעים על קשר בין החיסון לבין תופעה נדירה של דלקת שריר הלב. במעקב קצר טווח, רוב המקרים היו קלים וחלפו לאחר מספר ימים".
פרופ' מבורך הסביר את המנגנון: "יש כמה סיבות אפשריות לכך שהחיסון הוביל לדלקת שריר הלב: סיבה אפשרית אחת היא פגיעה דרך כלי הדם וכך ישירות ללב. אפשרות נוספת היא חלק מתגובה חיסונית כללית של הגוף שמשפיעה גם על הלב".
למה לדווח ? הרי זה תופעה נדירה .. לא ? החיסון בטוח לשימוש.. יאללה רוצוו להתחסן . משרד בריאות של שקרנים .
אני מסכים שכל מי שלא מתחסן ילך לגור באזור בודד
0 תגובות
הלוואי שהיה אפשרות לחייב כל אדם לקבל את כל החיסונים שיש ואם לא שיגור באי בודד ולא יסכן את שאר הציבור
דייייי! מספיק עם להכפיש את החיסון הזה אז גם.אם כן יש לו תופעות לוואי תפתחו כל משחה או קרם לעור ותראו שיש לו פי אלף תופעות לוואי מהחיסון הטיפשי והמסכן הזה