לחץ כבד הופעל על פרץ בעקבות הדיווחים כי נשיא המדינה ראובן ריבלין התכוון להעניק את המנדט להרכבת הממשלה לנתניהו, וממשיך לאחר שריבלין שכבר העניק אותו לנתניהו הערב.
מכבש הלחצים על פרץ מגיע בעיקר דרך פעילים מרכזיים ולאו דווקא מצד הגורמים הפוליטיים. כך לדוגמה, נציגי הקיבוצים, המושבים ופעילים בולטים אחרים שנשלחים ככל הנראה על ידי גורמים מטעם הליכוד, ולוחצים על פרץ להצטרף לממשלה.
ברחבי העיר רמת גן אף נתלו שלטים שבהם נכתב: "עמיר פרץ, תציל את המדינה". הכוונה בשלטים היא לכך שיצטרף לממשלת נתניהו ובכך ימנע בחירות שלישיות.
הגורמים שזורמים אל פרץ ומפעילים לחץ כבד ברשתות החברתיות ובקבוצות המאורגנות של מפלגת העבודה, מסמנים יעדים שבאמצעותם יוכל לכאורה פרץ להשפיע. בין היתר מציעים מתווכים וגורמים שונים: תיק האוצר לפרץ, תיק הבריאות לאורלי לוי-אבקסיס ובנוסף ועדה חשובה בכנסת, כמו ועדת חוקה חוק ומשפט.
לדברי אותם גורמים, אם יסכים פרץ לקיים משא ומתן, הוא יוכל אפילו להגדיל את חבילת התיקים והתפקידים לרשימת העבודה-גשר, המונה בסך הכול שישה מנדטים.
למרות הלחץ הכבד מבית ומבחוץ, הבהיר פרץ למשוחחים עמו כי אין לו כוונה להצטרף לשום ממשלה שיקים נתניהו. בסביבתו הקרובה סבורים כי הקו שנקט ואיתו הצליח להעביר מצביעי ימין לרשימתו, שרבים ממצביעה עברו בסיבוב הקודם לכחול לבן, הוכיח שגודל המפלגה אכן לא חשוב אלא שאלת הגוש.
הפעילים חוזרים ואומרים לפרץ כי עליו ללמוד מטעויות העבר של קודמיו בתפקיד יצחק הרצוג ואבי גבאי שהודחו לאחר שלא נכנסו לממשלה. אלא שאנשיו של פרץ משיבים למי שמעלה את הטענה כי הטעות של הרצוג וגבאי הייתה בכך שבכלל נכנסו למשא ומתן עם נתניהו, ולא בעצם העובדה שהדבר לא הבשיל לבסוף.
בתוך כך היוצרות התהפכו. נתניהו רוצה ממשלת אחדות ואילו כחול לבן חותרת לבחירות חוזרות. הסיבה: בכחול לבן קיבלו מידע שהפרקליטות תודיע על כתב אישום נגד נתניהו בתוך חודשיים.