במסגרת הרחבת פיילוט 'כיתה ירוקה', 16 אלף ערכות אנטיגן חולקו עד כה לתלמידים שלומדים ב-75 בתי ספר יסודיים, עם זאת, ישנם 1,356 בתי ספר שאמורים להשתתף בפרויקט – ומספרם אף צפוי לגדול בשבוע הבא – שלא קיבלו את הערכות, כך מפרסם 'ידיעות אחרונות'.
רה"מ הנחה את אנשי משרד הבריאות והחינוך לבחון גם אפשרות לצרף לפיילוט גם את ילדי הגנים, שכרגע מוחרגים ממנו.
פיילוט 'כיתה ירוקה' כזכור, עובד כך: התגלה מאומת קורונה בכיתה? זה מה שעושים, כדי להמשיך ללמוד באופן רציף בכיתה (כיתות א' עד ו'): עושים בדיקת PCR באחד ממוקדי הבדיקות, ואז משך 7 ימים עושים בדיקה ביתית. בתום 7 ימים עושים שוב בדיקת PCR באחד ממוקדי הבדיקות, וחוזרים לשגרה מלאה. המודל מאפשר שגרת לימודים, מונע אובדן ימי עבודה של הורים ועושה סוף לבידודים.
החל מתחילת השבוע הנוכחי, מיושמת תכנית הכיתה הירוקה בכל היישובים הירוקים – 127 יישובים, מדובר בהיקף של כ- 400 אלף תלמידים (ללא פטורי בידוד) ב- 1,431 מוסדות חינוך.
במשרד החינוך ציינו כי במסגרת הפיילוט, שבו השתתפו תחילה 33 בתי ספר, נמנעה עד כניסתן לבידוד של 83 כיתות שבהן נמצא תלמיד מאומת. אתמול הצטרפו 42 בתי ספר נוספים לפיילוט, כך שבסך הכול הוא כולל כעת 75 בתי ספר.
כדי ליישם את הפיילוט יש צורך בכ-900 אלף ערכות אנטיגן ביתיות, ואלה אמורות להגיע לארץ החל מהיום (שלישי) בהדרגה. בסך הכול, כדי להגיע ליישום כולל של המתווה, יש צורך בכ-30 מיליון בדיקות אנטיגן. משרד החינוך נערך לחלק את הערכות שיגיעו ארצה לכל בתי הספר היסודיים.