שגריר ארה"ב בישראל לשעבר, דיוויד פרידמן, חנך אמש (שני) את מרכז 'פרידמן לשלום מתוך עוצמה', אשר יפעל מירושלים ליישום והרחבת הסכמי אברהם בין מדינת ישראל למדינות ערב מתוך מטרה לקדם את השלום והשגשוג במזרח התיכון.
אירוע פתיחת המרכז החדש שבסיסו בירושלים, התקיים במוזיאון הסובלנות בעיר הבירה, בהשתתפות מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר מייק פומפאו, מזכיר האוצר לשעבר סטיבן מנוצ'ין, נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו, ג'ארד קושנר ואיוונקה טראמפ, רה"מ לשעבר בנימין נתניהו ורעייתו יחד עם ראשי חברות כלכליות, יזמים ואנשי ממשל מארצות הברית, ישראל והעולם הערבי.
בערב ההשקה העניק לראשונה מרכז פרידמן את פרס "שלום מתוך עוצמה" למזכיר המדינה לשעבר פומפאו, על תרומתו לחיזוק משולש היחסים הדיפלומטיים והשלום בין ארה"ב, ישראל ומדינות ערב.
בתום האירוע הוקרנה הבכורה העולמית של "הסכמי אברהם", סרט תיעודי בן חמישה חלקים השופך אור על ההסכמים ההיסטוריים, הכולל חלקים בלעדיים של הנשיא לשעבר טראמפ ושגריר איחוד האמירויות לארה"ב יוסף אל עוטייבה, בהפקה משותפת של השגריר פרידמן ורשת TBN, אשר ייצא לאור בסתיו הקרוב ברשת הבינלאומית.
שגריר ארה"ב בישראל לשעבר דיוויד פרידמן אמר: "הדרך לשלום עוברת בירושלים. המפתח להסכמי אברהם היה אמון בין קבוצה מצומצמת של אנשים. מרכז פרידמן מחויב להמשיך לקדם את הדרך הזו, כי כאשר יש אמון אין גבולות, וכשיש אמון אנחנו יכולים לשנות את העולם. תפקידה של ירושלים היא לאחד בין הדתות והחזון שלנו הוא להביא לעיר הקודש תיירות מהעולם הערבי על מנת שכל הדתות יוכלו לטייל ולחוות את הייחודיות של העיר הזו".
מזכיר המדינה לשעבר מייק פומפאו אמר: "כדי להביא שלום מתוך עוצמה, נדרשת לא רק עוצמה צבאית אמת ושקיפות, אלא האומץ של המדינות לכונן שלום. ממשל טראמפ ראה חשיבות להעביר את השגרירות האמריקאית לירושלים, להכיר ברמת הגולן ובשטחי יהודה ושומרון כשטחים שאינם כבושים. ביקרתי בשילה השבוע וראיתי את העוצמה של ישראל. זה די ברור שאיראן מובילה את העולם לטרור וישראל עושה הכל כדי למנוע ממנה, ובעיקר תמשיכו לייצר שלום מתוך עוצמה".https://bcae55756e1d99a6902d7e6b01ab0958.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו אשר מבקר לראשונה בישראל אמר: "אנחנו מייצרים קונספט של גביע העולם שיתקיים בכל שנה, לנשים ולגברים. למה לא לחלום על מונדיאל בישראל ושכנותיה? בעקבות הסכמי אברהם, למה שלא נעשה זאת גם כאן בשילוב עם השכנים במזרח התיכון והפלסטינים".