משרד הבריאות ידון היום (שני) במתן הטיפול רג'נרון לאנשים עוד לפני שנדבקו בנגיף הקורונה, כך מדווח הבוקר 'ידיעות אחרונות'.
המומחים מעריכים כי במידה שהטיפול שניתן כיום לחולים מאומתים בשלבים הראשונים של המחלה יאושר גם למי שטרם נדבקו או אומתו, הוא יינתן למדוכאי חיסון שהתחסנו בשלישית אך לא פיתחו רמת נוגדנים גבוהה או נוגדנים בכלל, או לאנשים בסיכון ששוהים באופן קבוע בקרבת חולים מאומתים.
רג'נרון הוא טיפול שמורכב מנוגדנים של נגיף הקורונה אשר מועברים בעירוי ומביאים לשיפור משמעותי במצבם של החולים, בסמוך למועד הבדיקה החיובית הראשונה, בשיעור של עשרות אחוזים. הערב ידונו חברי הצוות לטיפול במגפות וועדת החיסונים של משרד הבריאות בהרחבת הטיפול לקבוצות נוספות.
פרופ’ גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא בתל השומר הסבירה אתמול: "אנחנו נתחיל בימים הקרובים מחקר חדש שיבדוק את מתן הרג'נרון לאנשים שלא הגיבו לחיסון השלישי ושאין להם נוגדנים, זהו מחקר עולמי שאנחנו הולכים להשתתף בו, שבו יינתן העירוי פעם בחודש. אם ייתנו את הרג'נרון לפני חשיפה זה יהיה רק למי שלא הגיב לחיסון.
חשוב להדגיש שמי שלא רוצה להתחסן גם לא ירצה לקבל את הרג'נרון ולכן זה לא מיועד למי שאינו מעוניין להתחסן. אפשר לשקול לתת את הרג'נרון גם לאנשים ששהו בקרבת מאומתים והם בסיכון אך טרם נדבקו, משום שזה מונע הידבקות ב-70%–80%.
לפני כחודש וחצי שינה משרד הבריאות את מדיניותו בנושא הטיפול בתרופת הנוגדנים, זאת לאחר שנחשף כי הטיפול קיים אך כמעט ולא מגיע לחולים בישראל, בעקבות כךקופות החולים החלו לספק את תרופת הרג'נרון לחולים בשלבים ראשונים של המחלה שמצבם עלול להידרדר.
עפ"י הדיווח ב'ידיעות', במשרד הבריאות מביעים אכזבה מהיענות לטיפול – רק כ-360 חולים בלבד קיבלו עד כה את הטיפול.
פרופ' דרוך מבורך, מנהל המחלקה הפנימית בהדסה עין כרם מספר: "רוב האנשים שמהססים לקבל את הרג'נרון הם מתנגדי חיסונים, אני נתתי למאות אנשים תרופות ובחיים לא התנגדו לתרופה שנתתי, ואני חושב שזה יותר מאפיין את הגל הנוכחי שמאופיין ממילא ב-80% לא מחוסנים בקרב החולים קשה, אז אולי ישנו קשר. באופן אישי, זה הפתיע אותי שאין היענות לרג'נרון כיוון שזו תרופה יחסית בטוחה, עם אפקט מיידי וטוב. היא לא פוגעת בחולה והיא יכולה רק לעזור לו, לכן זה בהחלט הפתיע אותי".