ברקע ההחלטה על הרחבת מתווה 'הכיתה הירוקה' אף לגני הילדים ולמעונות היום החל מיום ראשון הקרוב, מסמך של משרד הבריאות מגלה כי תוצאות הפיילוט לא היו חד-משמעיות והן מלאות בבעיות וכישלונות, כך מדווח הבוקר 'ישראל היום'.
אחד הכישלונות הגדולים בפיילוט הוא שמשרדי הבריאות והחינוך לא הצליחו לגייס מספיק כיתות: בעוד שבעת ההכרזה על הפיילוט נאמר כי הוא יתקיים ב-200 כיתות, בפועל הוא בוצע על 97 כיתות בלבד. במהלך הפיילוט נסגרו 12 כיתות בשל תחלואה גבוהה.
בהנחה שבכל כיתה יש כ-40 תלמידים, מדובר בסך הכל בכ-3,000 תלמידים אל מול מיליון תלמידים וחצי במערכת החינוך, בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים, שלגביהם התקבלה ההחלטה על הרחבת המתווה.
נקודת חולשה נוספת בפיילוט הייתה ההיענות הנמוכה של הורים בדיווח על תוצאות בדיקות האנטיגן שביצעו בבית: פחות מ-25% מהם דיווחו בצורה ממוחשבת על התוצאות, ודיווחים ידניים לא נאספו כלל.
עוד בעיה היא שגם בכיתות שהשתתפו בפיילוט היה ביצוע חלקי של מרכיבי המתווה, כלומר שלא כל ההורים לקחו את ילדיהם לבצע בדיקת PCR בקהילה ביום הראשון שבו התגלה חולה מאומת בכיתה או ביום האחרון לתוכנית.
גורם במשרד החינוך הודה אתמול כי "משרד הבריאות כנראה מתרעם על כך שהפיילוט התבצע על אוכלוסייה מאוד קטנה של 97 כיתות, וגם על כך שזה נבדק במשך תקופה קצרה יחסית של שבוע וחצי. לא באמת אפשר להסיק מכך על כל מערכת החינוך. מצד שני, הם לא הרימו דגל אדום ואין פה תחלואה משתוללת. בסופו של דבר נמנעו עשרות אלפי ימי בידוד. על פי הנתונים שלנו, ב-82% מהכיתות שהשתתפו במתווה לא התגלה חולה אחרי שבעה ימים – כלומר, שבקרב מרבית מי שהשתתפו בפיילוט לא הייתה הדבקה".
שלשום כזכור, התקבלה ההחלטה על הרחבת מתווה הכיתה הירוקה גם לגני הילדים ולמעונות היום בערים הירוקות והצהובות, החל מיום ראשון הקרוב, זאת לאחר שראש הממשלה ערך דיון בעניין ובהתבסס על המלצת משרד הבריאות.
בדיון השתתפו שר הבריאות, שרת החינוך, מנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"ל משרד החינוך, ממונה הקורונה, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מפקד פיקוד העורף, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, המשנה לראש המל"ל, עוזר שר הביטחון להתגוננות וגורמי מקצוע נוספים.
בהודעה שפורסמה מטעם ראש הממשלה נכתב כי לערים הכתומות והאדומות יגובש מתווה נפרד ע"י משרדי הבריאות והחינוך שיוצג בהקדם.
ע"פ המתווה בשעות אחר הצהריים, התלמידים שמשתתפים במתווה הכיתה הירוקה לא ישתתפו בפעילויות מרובות משתתפים שלא כוללות את תלמידי הכיתה, ולא ייכנסו למקומות שחל בהם התו הירוק. זאת במטרה לצמצם את סיכויי ההדבקה ולשמור על בריאות התלמידים, במקביל להשארת מערכת החינוך פתוחה.