פרופ' יורם קלוגר, יו"ר איגוד הכירורגים בהסתדרות הרפואית הודיע הבוקר (ה') על התפטרותו מהמועצה הלאומית לכירורגיה, טיפול נמרץ והרדמה, וזאת במחאה על קיצור התורנויות שעליה סוכם בין משרד הבריאות לארגון המתמחים. בנוסף, דווח ב-Ynet, כמה ממנהלי בתי החולים הממשלתיים מתנגדים למתווה שפרסם שר הבריאות.
במכתב עליו חתמו 9 חברי פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים – ד"ר מיקי הלברטל, יו"ר הפורום ומנכ"ל רמב"ם, פרופ' רוני גמזו מנהל איכילוב, פרופ' חזי לוי מנהל ברזילי, וכן מנהלי הלל יפה, רבקה זיו, בית החולים לגליל בנהריה, בני ציון, שיבא, וולפסון ואסף הרופא, הם מתלוננים שלא נועצו בהם בכל הנוגע להסכם ולתוכנית המוסכמת. "היעדר תוכנית מוסכמת מסכנת את בריאות תושבי ישראל", הם כתבו לשר ניצן הורוביץ. גם פרופ' עידית מטות תקפה את שר הבריאות: "הפתרון שגוי, ציבור החולים ישלם על כך".
"פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים מברך ותומך במהלך לקיצור המתחייב באורך התורנויות של המתמחים, ומקדם בברכה את היוזמה להתחיל את המהלך בבתי החולים בפריפריה, אבל יחד עם זאת, אנחנו מצרים שבתור אלו שנצטרך ליישם את המתווה אף גורם בבניית המתווה לא התייעץ עמנו, מנהלי בתי החולים. תחושתנו היא שהחץ כבר נורה וכרגע עוסקים בציור המטרה תוך ניסיון לא ראוי, להתכנס למתווה במקום לתת מענה אמיתי שיאפשר המשך מתן שירותי רפואה לאזרחים מבחינה רפואית ותפעולית. הדרישה הנוכחית של טבלאות נתונים כדי להוכיח באותות ומופתים, לחשים וקמעות שאין צורך בתוספת כוח אדם – איננה ראויה. נותרו מספר נושאים קריטיים שלא זכו להתייחסות עד כה. הם מעמידים בסכנה את המהלך המבורך. קיימים פערים משמעותיים בין היערכות משרד הבריאות כפי שהוצגה לנו, לבין הצרכים הנדרשים".
"האחריות על תפעול המקצועי והתפעולי של בתי החולים היא עלינו. לכן אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה שלא להעמיד אותנו בדילמה בין יישום התקנה לבין האחריות הניהולית שלנו. היעדר תוכנית מסוכמת מתוקצבת ומתואמת עם בתי החולים, במיוחד נוכח האסון המתרגש על בתי החולים בחוק ההסדרים מסכן את בריאותם של תושבי ישראל".
פרופ' קלוגר הסביר את התפטרותו: "היות וההתייחסות לדברים שכותבים בכירי המערכת לא מתקבלים – אז מה הטעם שאהיה שם? מתווה התורנות שמציע השר הוא בבסיסו פוליטי. אין בו שום דבר מקצועי. באופן הזה מערכת הבריאות תקרוס. איננו נגד קיצור התורנויות אבל אנחנו חושבים שצריכה להיות סלקטיביות בין המקצועות. המהלך הזה דורש הוספת 110 תקנים רק בכירורגיה הכללית – אבל אין כיום את התקנים הללו. אז למה להבטיח הבטחות שווא?".