ראש הממשלה, נפתלי בנט, יוצא בראש משלחת ישראלית לוועידת האקלים של האו"ם בגלזגו שבסקוטלנד, שבה ישתתפו עשרות רבות של מנהיגי מדינות. לקראת הנסיעה אפשר לפרסם מהי ההצהרה המשמעותית, ההתחייבות שיציע לצירים הנוכחים: ישראל מחויבת לאפס פליטות של גזי חממה עד 2050.
לפי הדיווח בעיתון 'ידיעות אחרונות' זו הפעם הראשונה שישראל מיישרת קו עם התחייבויות דומות של מדינות מתועשות; זהו יעד שאפתני בהרבה מזה שהציגה החלטת ממשלה רק לאחרונה, של הורדת פליטות עד כדי 85%, יעד שארגוני הסביבה תיארו כבלתי מספק. ארצות־הברית, קנדה, אוסטרליה ומדינות רבות אחרות כבר מחויבות ליעד הזה, שמשמעו הפיכת הכלכלה על כל חלקיה לכזו שאיננה תורמת לפליטת גזי חממה כגון פחמן דו־חמצני ומתאן, גזים שמצטברים באטמוספרה ומעצימים את אפקט החממה.
ראש הממשלה בנט אמר בדיונים השבוע כי "משבר האקלים נוגע לחיים של כולנו, וגם לחיי הילדים והנכדים שלנו. זה בנפשנו, ולכן אנחנו נדרשים לזה במלוא הנחישות גם כאן. ישראל היא אומת החדשנות, וביכולתה לתרום לעולם מהכישרון ומהיצירתיות שיש רק לה. עם היעד החדש, ישראל מתייצבת לצד מדינות העולם המפותחות שכבר פועלות להשגת היעד של אפס פליטות, ומאשררת את מחויבותה להסכם פריז וההסכמות הבינלאומיות בנושא".