חצי שנה לאחר אסון מירון, האסון האזרחי הגדול ביותר בתולדות מדינת ישראל, שבו נספו 45 גברים וילדים – במשטרה מציבים תנאים לקיום ההילולה הבאה, כך מתפרסם הבוקר ב'ידיעות אחרונות'.
בין הדרישות: מינוי מנהל אירוע, גורם מדיני שיאשר את תוכנית הבטיחות, הסדרת התשתיות וחקיקה שתגביל את מספר המשתתפים, בכך חושפים המשטרה עוד ליקויים שמהם העלימו עין עד היום.
הדרישות לקיום ההילולה עלו במסמך שהוציאה ראש אגף מבצעים במשטרה, ניצב סיגל בר צבי, לחברי ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון.
במסמך המשטרה נכתב: "בעקבות האירוע הטרגי והקשה במירון השנה ובהמשך לעמדתה של משטרת ישראל לאורך השנים, היערכותה של משטרת ישראל להילולת מירון הקרובה מותנית בהסדרת תחומים קריטיים – אשר אינם לפתחה של משטרת ישראל".
עוד הוסיפו במכתב: "בין תחומים אלה, המחייבים הסדרה כתנאי לקיום ההילולה וכבסיס הכרחי להיערכות המשטרתית, ניתן למנות את החובה למנות מנהל או מארגן לאירוע".
כאמור, מדרישה זו של המשטרה לוועדת החקירה עולה כי עד כה התנהלה המשטרה בהילולות מירון ללא ניהול מוסדר ומוסמך.
עוד נמסר לוועדה במכתב לגבי תחומים המחייבים הסדרה: "סוגיית הבטיחות על נגזרותיה, אישור תוכנית הבטיחות שתועבר על ידי גורם מדינתי מוסמך וכן הסדרת התשתיות באתר בהתאמה למתכונת שתיקבע".
במשטרה ציינו כי אתר הקבר במירון עבר שינויים בחודשים שחלפו מאז האסון: "במקום נערכו שינויים, פורקו תשתיות, וכן ניתן להתרשם כי חוסר שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים במקום החריף – על רקע האירוע והתהליכים שהתפתחו לאחר מכן".
במשטרה אף דורשים מהוועדה אם תתקבל המלצה להגביל את מספר המשתתפים בהילולה להכניס את הנושא בחקיקה: "ככל שהמלצות הוועדה יכללו קביעת מנגנון של הגבלת קהל מוקדמת, עמדת המשטרה שמנגנון זה – שיש בו כדי שינוי המצב שנהג בהילולה מזה עשרות שנים, ואף פגיעה בחופש הפולחן וחופש התנועה של אלפי אנשים המבקשים להשתתף באירוע – צריך להיות מוסדר בחקיקה".
עוד פורסם ב'ידיעות' כי כדי למנוע מנשיאה באחריות בעתיד, במידה שהדברים ישתבשו, כתבו גורמי המשטרה בסוף הדברים כי "למועד פרסום המלצות הוועדה בסוגיות האמורות, ובפרט למועד אישורן ויישומן, עשויה להיות השלכה ישירה על יכולתה של משטרת ישראל להיערך במועד לקיומה של ההילולה, לרבות לעניין עצם האפשרות לקיים את ההילולה בכל מתכונת שלא תהיה".