הצוות לטיפול במגפות מקיים היום (חמישי) דיון פתוח בזום לקראת גיבוש ההמלצה אם לאשר לחסן בישראל חיסון ילדים בני 5 עד 11. ההחלטה לא תתקבל בדיון הפתוח, אלא בדיון סגור ונפרד. כך דווח בכאן 11.
יו"ר הצוות לטיפול במגפות, ד"ר בועז לב, פתח את הדיון באומרו: "העדפנו להמתין לקיום הדיון עד שגופים משמעותיים כמו ה-FDA וה-CDC וה-ACIP יקיימו דיון וימליצו את המלצתם. הדיונים הללו הסתיימו לפני יומיים והוכרעו. הייתה לכולנו האפשרות לצפות במהלך הדיונים וללמוד מהם".
ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס אמרה בדיון כי בגל הרביעי נצפה היפוך של המגמה מהגל השלישי, והתחלואה הגבוהה נרשמה בקרב גילאי 11-5. "בתחילת המגפה אחוז הילדים המאומתים היו כדגודלם באוכלוסייה וכשנכנס החיסון רואים שמי שלא מחוסן חולה, גילאי 11-5 עלו מ-10% מהמאומתים, ל-35%", אמרה אלרעי פרייס.
משנה למנכ"ל לנושא מחקרים קליניים ופיתוח בחברת פייזר, ד"ר אלסנדרה גוטמן, אמרה בדיון: "המידע שהתקבל מראה שהחיסון עומד בכל דרישות הבטיחות והיעילות שנדרשו לאישור החירום ושהתועלות עולות משמעותית כל הסיכונים. פרופיל הבטיחות היה טוב, מרבית התופעות היו קלות עד בינוניות. בקבוצת הגיל הזו היו פחות תופעות בעקבות החיסון בהשוואה לקבוצת הגיל 25-16. ההפרש שנקבע בין שני מנות החיסון היה במטרה להשיג תגובה מהירה ביותר. כיום מבינים שייתכן שהפרש ארוך יותר בין המנות עשוי לספק תגובה חזקה יותר ובפייזר מתכוונים להעריך אם יהיה צורך לשנות את ההמלצה".
האיגוד לרפואת ילדים מציג נייר עמדה התומך בהמלצה על חיסון בני 11-5. מסקנותיו – התועלת עולה פי כמה על הסיכונים. בין 20 הנציגים שהוגרלו להביא את עמדתם בפני הצוות – פרופ' רצף לוי מהתארגנות הרופאים "מועצת החירום הציבורית", המציע עמדות לעומתיות למשרד הבריאות, שטוען: ״קורונה בילדים לא מצדיקה שימוש חירום בחיסון שלא נבדק כראוי״.
פרופ' גליה רהב, חברת ועדת החיסונים, אמרה הלילה ליעקב אייכלר בכאן רשת ב כי "סביר ששידור הדיון יצמצם את חופש הדיבור. אנשים יביעו את דעתם, אבל יבחרו מילים". על החיסון עצמו ציינה כי "אין שום חיסון בעולם שגרם לתופעות לוואי שנים לאחר מכן. עד כה חוסנו בישראל כאלף ילדים מתחת לגיל 12, ולא נרשמו יותר תופעות לוואי מאשר אצל מבוגרים".