המשטרה חושפת כי סיכלה 150 מקרי רצח במגזר הערבי לפני התרחשותם, זאת באמצעות החדרת סוכנים סמויים ללב ארגוני הפשיעה, מעצר של יותר מ-500 חשודים והחרמה של כסף ורכוש בשווי 800 מיליון שקלים. כך מפרסם הבוקר 'ישראל היום'.
עם כניסתו של מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי לתפקידו לפני פחות משנה, הוא הכריז מלחמה על ארגוני הפשיעה – וכעת מתברר כי התוצאות לא מאחרות לבוא. יודגש כי המלחמה בפשיעה בחברה הערבית הוכרזה כאחת המשימות המרכזיות של המשטרה, וההנחיה של שבתאי למפקדים בשטח היא לפעול נגד העבריינים ביותר ויותר פעילויות חכמות ונועזות, שבמרכזן החדרת סוכנים סמויים ללב ארגוני הפשיעה בישראל, לצד פגיעה כלכלית אנושה במחוללי הפשיעה.
במסגרת זו, שונה גם סדר העדיפויות במשטרה, ומשאבים רבים, כולל יכולותיה של יחידת להב 433, הוסטו למלחמה בארגוני הפשיעה ובמשפחות הפשע. זאת לצד יחידות הימ"ר המחוזיות – במטרה למצות עד תום את כל האפיקים החקירתיים והמשפטיים.
נוסף על כך, שתי יחידות למאבק כלכלי הוקמו לטובת העניין, מתוך הבנה שפגיעה כלכלית אנושה מרתיעה אף יותר מהענישה הפלילית ואפילו משנות מאסר. בעבר הדבר כבר הוכח במלחמה בארגוני הפשיעה היהודיים ובהכנסת ראשיהם לבתי הכלא. מקור משטרתי בכיר אמר אתמול כי לאור ההצלחה עד כה, שוקדים בימים אלה במשטרה על הקמת שתי יחידות כלכליות נוספות שיפעלו כ"אגרוף כלכלי" מול ארגוני הפשיעה, עד לריסוקם.
מנתונים שהותרו לפרסום עולה כי מתחילת השנה הפעילה המשטרה 16 סוכנים שהצליחו להשתלב בארגוני פשיעה בתחומי הסחר באמצעי לחימה, סחר בסמים, הימורים, עבירות מין והונאה. מהנתונים שהגיעו ל'ישראל היום' עולה שבפעילויות שונות שהתקיימו ברחבי הארץ נעצרו בזכות הסוכנים 521 חשודים, ונפתחו 333 תיקים פליליים בגין סחר בסמים ו-152 תיקים פליליים בגין סחר באמצעי לחימה. במשטרה טוענים שמדובר בנתון גבוה פי ארבעה משנים קודמות, שכן במסגרת פרשיות סוכן סמוי בשנים שעברו נפתחו כ-35 תיקים בממוצע בגין סחר באמל"ח.
בכיר במשטרה אמר כי: "מדובר בנתון המעיד יותר מכל על מיקוד המשטרה בתחומי הנשק הבלתי חוקי ועבירות האמל"ח השונות".