ביום רביעי ידונו שופטי בית המשפט העליון בעתירה שהוגשה כנגד קיצוץ הסבסוד למעונות יום לנשים חרדיות הנשואות לאברכים, שר האוצר אביגדור ליברמן טוען כי ההחלטה נובעת משיקולים כלכליים בכדי לעודד גברים חרדים להצטרף לשוק העבודה.
במסגרת מחקר ענק שערך מכון 'דיירקט פולס' בקרב הציבור החרדי, נבדק בין השאר כיצד נראית החלטת שר האוצר מנקודת מבט חרדית: האם היא אכן מטיבה עם המגזר או נועדה להתעמר בחרדים, ובעיקר – האם ההחלטה אכן תביא את התוצאה שאליה מכוון שר האוצר לטענתו: יציאת גברים חרדים נוספים לשוק העבודה ובהיקף גדול יותר.
מנתוני הסקר עולה, רק 2% מהחרדים אמרו כי ישקלו בשל תגרום לבעלים להפסיק את לימודיהם ב'כולל' ולצאת לעבוד. 40% חששו כי ההחלטה תגרום דווקא לאישה העובדת להפסיק לעבוד (23%) או לצמצם את היקף המשרה שלה (17%).
הנתונים דומים למספר המשיבים שטענו כי ביטול הסבסוד יפגע בהם במידה רבה (43%), בנוסף ל-20% שהשיבו כי יפגעו במידה בינונית או מעטה.
ביחס למניעיו של שר האוצר, רוב מוחץ בציבור החרדי (88%) סבור כי המהלך נעשה מתוך שנאה למגזר החרדי, 9% סבורים כי המניע היה גם כלכלי וענייני, מלבד ההתנכלות למגזר.
המדגם נערך על ידי שלמה פילבר וצוריאל שרון באמצעות Direct Polls LTD, במהלך חודש אוגוסט 2021, באמצעות מערכת דיגיטלית ואמצעים טלפוניים, בהיקף של 2,247 משיבים בוגרים (18+) מקרב כלל האוכלוסיה החרדית בישראל. טעות הדגימה הסטטיסטית 2.5%+- בהסתברות של 95%.
החרדים באופוזיציה יכולים להשיג במצב הנוכחי!! שני חוקים שיטיבו עמנו (-'עם ישראל') לדורות!! בתמיכת המפלגות הערביות (-הרשימה המשותפת ורע"ם), בתנאי שהחרדים יתמכו בחוקים שהמפלגות הערביות רוצים לקדם (כמובן בחוקים שאינם מזיקים לביטחוננו).
חוק 1. הכרה בלימוד תורני כמו מקצועות 'ליב"ה', ותקצוב התלמודי תורה וישבות קטנות (מתחת לגיל 18), שאינם לומדים מקצועות 'ליב"ה' (אלא רק מקצועות קודש), כמו כל בתי הספר ה'ממלכתיים' ו'ממלכתי דתי'.
חוק 2. הכרה בלומדי תורה בישיבות גדולות (גיל 18 ומעלה) כמשרתים או ב'שירות אזרחי' או כ'חיל רוחני' בצה"ל (פלוגת ישיבות) ותקצובם בהתאם