חבר הכנסת ניר ברקת ממפלגת הליכוד נחשב לפוליטיקאי העשיר בישראל, ההערכות הן ששוויו הכספי עומד על למעלה ממיליארד שקל. הקרן שבה הוא שותף הרוויחה המון כסף בעסקאות שהידועה שבהן היא השקעה של 400 אלף דולר בתמורה למחצית משוויה של חברת צ'ק פוינט. חברת הפינטק "איטורו" שבה הוא מושקע אמורה להיות מונפקת בקרוב בבורסה בניו-יורק לפי הערכת שווי של עשרה מיליארד דולר. ברקת מחזיק אישית בשלושה אחוזים מהחברה! .
ב'ידיעות אחרונות' מתפרסם הבוקר שחבר הכנסת עושה כאב ראש גדול לחשב הכנסת, ברקת מרוויח לחודש כשהוא משמש כח"כ 46 אלף ש"ח, אלא שהוא אומר "אני בא רק לתת – בלי לקבל", עוד כששימש כרה"ע בירושלים מיתג את עצמו ברקת כמי שבא לעבודה תמורת "שקל לשנה".
כשהושבע ברקת לכנסת הבינו בכנסת שברקת ירצה לעשות רעש סביב אי-קבלת השכר. לכן כבר ביום העיון לחברי הכנסת החדשים, הבהיר חשב הכנסת חיים אבידור, שנבחרי הציבור לא יכולים לוותר על שכרם. ברקת בתגובה מצא טריק יצירתי. כאשר חתם על טופס 101, כמו כל עובד חדש במקום עבודה, הוא פשוט לא מסר לחשבות הכנסת את פרטי חשבון הבנק שלו. כך הכנסת לא יודעת לאן להעביר את הכסף, וברקת ממשיך לנופף בכך שהוא מרוויח שקל אחד בשנה, אלא שגם שקל אחד לא יודעים בכנסת לאן להעביר לו.
בחשבות הכנסת, גוף בירוקרטי ומסודר, לא יודעים איך להתמודד עם המקרה המוזר, אז בינתיים הם פשוט צוברים לזכותו את הכסף (בחישוב של מספר חודשי כהונתו כפול עלות השכר למעסיק) – כ-1.8 מיליון שקל עד כה, מחיר של דירה ממוצעת, ששוכבים בחשבון הבנק של הכנסת כשהם מסומנים ככסף השייך לניר ברקת.
אלא שהאירוע לא מסתכם רק בחוסר האונים של החשבות. בכנסת טענו השבוע שברקת למעשה עובר על החוק משום שתיקון מס' 17 לחוק הכנסת בסעיף "שכר ותשלומים אחרים" קובע מפורשות, "חובה על חבר הכנסת לקבל את שכרו".
ברקת מצידו סירב להתייחס לעובדה כי הוא עובר על החוק או להתייחס לשאלה מדוע לא יתרום את הסכום שנצבר ומסר בתגובה: "זו זכות גדולה עבורי לשרת את עם ישראל ללא תמורה, כפי שעשיתי ואעשה בכל תפקיד ציבורי שאמלא בעתיד".
ברקת גם בטח דאג לכתבה הזאת….