חשש כבד בישראל כי ארה"ב והמערב ינסו להגיע להסדר חלקי עם איראן, שיהיה מוגבל אפילו יותר מהסכם הגרעין המקורי מ-2015, כך מדווח הבוקר 'ישראל היום'.
אחד התרחישים שהוצגו בדיוני הימים האחרונים הוא כי ממשל ביידן יסתפק בעסקה שכוללת שני מרכיבים בלבד: הסרת סנקציות מצד הקהילה הבינלאומית, בתמורה להפסקת העשרת האורניום בלבד.
מתווה כזה פירושו, בין היתר, שאין פירוק של תשתיות ההעשרה המתקדמות שבנתה איראן, אין הוצאה של 25 הקילוגרמים שכבר הועשרו ואין התמודדות עם תוכנית הגרעין של איראן ועם תוקפנותה האזורית. הסכם נקודתי מסוג זה גם לא עומד בהתחייבות המוקדמת של הממשל להגיע להסכם "חזק יותר וארוך טווח יותר" עם איראן.
ההערכה שלפיה המערב ישאף להסכם מוגבל עם איראן מתבססת על מסרים שהועברו בימים האחרונים לירושלים, שבהם נאמר כי "קודם כל צריך לעצור את מרוץ ההעשרה הבהול של האיראנים. זה הדבר הדחוף ביותר".
ישראל חלוקה קשות עם האמריקנים לגבי התעקשותם להגיע להסכם עם איראן בכל מחיר. כצעד סמלי להתנגדות הישראלית, ראש הממשלה נפתלי בנט יימנע מלפגוש את השליח האמריקני לענייני איראן, רוב מאלי, שיגיע היום לישראל. מאלי מוביל את הקו הפייסני של ממשל ביידן כלפי משטר האייתוללות, ולאחרונה אמר כי "החלון הדיפלומטי בפני איראן לעולם לא ייסגר".
ביקורו בארץ יימשך יומיים, ולאחר מכן ימשיך למדינות נוספות באזור. מאלי ייפגש עם בכירים במל"ל, במשרד החוץ ובקהיליית המודיעין, אך כאמור – לא עם בנט.
גורם רשמי אמר ל'ישראל היום' כי "ישראל לא רוצה בשום דרך להראות או להיראות כמי שנותנת לגיטימציה לשיחות המתחדשות עם איראן בסוף החודש. שלא ישתמע כאילו יש ברכת הדרך ישראלית".
בתוך כך, ראש סוכנות הידיעות הרשמית של איראן, עלי נאדרי, אמר כי נכסים איראניים מוקפאים בשווי 3.5 מיליארד דולר הופשרו בשבועות האחרונים על ידי מדינה שאת שמה לא ציין. חלק מהסכום כבר הוזרם לשוק האיראני.