קבינט הקורונה התכנס הערב (שלישי) כדי לדון במצב התחלואה, בתום הדיון השרים החליטו לקדם מבצע הסברה ארצי שיגדיל את היקפי ההתחסנות, על מבצע בדיקות אנטיגן לתלמידים לאחר חופשת החנוכה והארכת מתווה תו הירוק הקיים בשבועיים נוספים. במצגת שהכין פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן שהוצגה בפני השרים בדיון הוא הזהיר: "רמת החיסוניות של כלל האוכלוסייה החלה לרדת בתחילת נובמבר". במקביל, מומחים מהאוניברסיטה העברית התריעו מפני גל תחלואה נוסף שבפתח.
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בפתח הישיבה: "יש גל חזק מאד וקשה מאד של זן הדלתא שמכה בעולם במזרח אירופה ועכשיו גם במערב אירופה, זה נובע להבנתי בעיקר מהעובדה שהם לא עשו את הבוסטרים בזמן".
לטענת ראש הממשלה, "אצלנו בישראל אנחנו שולטים בצורה טובה במגפה. גם השתלטנו על הגל הרביעי מבלי לסגור עסקים, לבצע סגר כללי ובלי למנוע לימודים, וגם יצרנו סט כלים שלא היו קודם כמו סרולוגים ואנטיגנים כדי לשלוט בתחלואה".
"כאן בישראל יש מגמה מטרידה של תחלואת ילדים", הוסיף, "בתחום הקשים והמונשמים המספרים הם טובים, אבל אנחנו יודעים שתחלואה גם מביאה חולים קשים בהמשך. לכן המטרה היא למנוע תחלואה קשה ולא להגיע לחוסר ספיקה, אבל אסור להתעלם ממדדים שנותנים תמונה". בהמשך הוסיף: "לא נצליח לחסן עוד הרבה מהלא מחוסנים בכלל".
פרופ' ערן סגל, מרכיב מודל חיזוי הקורונה של מכון ויצמן אמר לשרים שהחיסוניות של ישראל התחילה לרדת בתחילת נובמבר. "הדעיכה הזו הולכת להמשיך, אלא אם נתערב ונמשיך לחסן. 1.1 מיליון שזכאים לבוסטר עדיין לא התחסנו במנה שלישית", הוסיף.
דו"ח של קבינט המומחים למאבק בקורונה שהתכנס אמש והוצג הערב לשרים התריע מפני גל תחלואה נוסף. "נתוני התחלואה מצביעים כי פסקה הירידה ויש סימנים, לראשונה, של עלייה בתחלואה", נכתב בדו"ח, "בנקודת הזמן הנוכחית אין עדיין עדות ברורה להתפרצות משמעותית – אך יש סבירות משמעותית להתרחשותה".
על פי צוות המומחים, חיסון הילדים צפוי להשפיע לטובה על מגמות התחלואה אבל את תוצאותיו יקח זמן לראות. "במציאות הקיימת לא ניתן להסתמך על חיסונים בלבד לבלימת הגל ויש להמשיך להקפיד על מגוון האמצעים היעילים לצמצום תחלואה בקהילה אשר אינם פוגעים במשק", כתבו
בין השאר התייחסו המומחים להסברה, בקרה על קיום הנחיות התו הירוק, הקפדה על עטיית מסיכות בחללים סגורים וחידוש המאמץ לאכוף בידודים. המומחים ממליצים גם לערוך בדיקות נוספות לשבים מחו"ל בתוך שלושה עד חמישה ימים לאחר חזרתם לארץ.
מסמך שכתבו חוקרי האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה, המנטרים את מצב תחלואת הקורונה בישראל, והוצג גם הוא בפני הקבינט נכתב כי העלייה במקדם ההדבקה אמיתית ונובעת מעלייה בשכבות הגיל עד גיל 40, כשרוב הנדבקים החדשים לא מחוסנים ומהם במיוחד ילדים.
עם זאת, ציינו החוקרים כי מחסור שלהם בנתונים לא מאפשר לנתח את סיבות השורש להדבקה המוגברת.
על פי המסמך, ניכרת עליה בהדבקה בקרב בני נוער מחוסנים המחזקת את הצורך במתן מנת דחף. ומכיוון שהאוכלוסייה בה מתרחשת העלייה קטנה יותר מהאוכלוסייה הכללית, שילוב של בוסטר וחיסון ילדים צפויים לסייע באופן מוגבר בבלימת המגמה.