קבינט הקורונה יכונס בשעה 20:30 והדיון המרכזי יהיה על הגבלות על החוזרים מחו״ל. על הפרק מניעת כניסה של זרים לישראל והגבלות על חזרה מיעדים שבהם יתגלה הוריאנט.
יהיה דיון ספציפי על דובאי, אתיופיה, פרנקפורט וטורקיה שהן האב למעבר מאפריקה. בכירי משרד הבריאות הבריאות יציגו לקבינט את רשימת המדינות שבהן יש מקרים חשודים, ואת צעדי המנע שמדינות אחרות כבר נקטו. עלתה במשרד הבריאות אפשרות להוסיף בדיקה לחוזרים ביום 4 שאחרי הנחיתה, אבל אין מנגנון שיאפשר פיקוח על זה.
- בישיבות המקדימות במשרד הבריאות ובמשרד ראש הממשלה, כרגע מסתמן שלא יטילו מגבלות מיידיות על מופעי חנוכה. נכון לעכשיו הכוונה היא לאפשר אותם, אבל להגביר את הפיקוח על תו ירוק בכניסה, ולהקים מתחמי חיסונים במופעים הגדולים.
- בדיונים היום העריכו שתוצאות ראשוניות מהמעבדות בארץ שבודקות את הוריאנט צפויות לקראת יום רביעי.
בחברות החיסונים אומרים כי אם יתברר שהחיסונים הקיימים אינם עמידים בפני הזן החדש. יידרשו להן כ-100 ימים לפתח חיסון שיוכל לעצור את התפשטות וריאנט אומיקרון.
הווריאנט החדש 1.1.529 B, מעורר חשש כבד בקרב רבים מגורמי המקצוע, המכנים אותו "מדאיג" כי הוא נושא כמות גדולה מהרגיל של מוטציות וניכר כי הוא מדבק במיוחד, אפילו יותר מווריאנט הדלתא שהביא לגל קורונה נרחב במדינות רבות בעולם.
לאחר גילוי של מקרים של הווריאנט החדש במדינות דרום אפריקה, הונג קונג, ישראל ובלגיה, היום מתברר כי הוא הגיע למדינות נוספות באירופה. בצ'כיה, המתמודדת עם תחלואה נרחבת, עדכנו הרשויות כי אותר אדם החשוד כי נדבק בווריאנט החדש. במקביל, עדכן שר הבריאות של מדינת הסה בגרמניה כי אדם שבסבירות גבוהה נדבק באומיקרון אותר במדינה: "מוטציות המקושרות לווריאנט אומיקרון נמצאו במטייל שחזר מדרום אפריקה".
בימים האחרונים מתחבטים מומחים רבים בנוגע לשאלה אם הווריאנט החדש עמיד לחיסונים – בשעה שחלקים נרחבים מאוכלוסיית העולם ממהרים להתחסן. כבר אתמול הודיעה חברת ביונטק הגרמנית, השותפה בפיתוח החיסון של חברת פייזר, כי יידרשו לה שבועיים לבחון אם החיסון הקיים עמיד בפני הווריאנט החדש. "אם זה לא יהיה המצב", נמסר, "נוכל לפתח ולייצר חיסון חדש נגד וריאנט אומיקרון בתוך כ-100 ימים, בכפוף לאישור רגולטורי מתאים".