במערכת הבריאות מודאגים מהווריאנט החדש 'אומיקרון' שהתגלה בימים האחרונים בישראל, היום צפויים לצאת לחופשת החנוכה יותר משני מיליון תלמידים לחופשת חנוכה בת שבוע, כעת אם אכן הווריאנט מתפשט בצורה מהירה יותר, תלמידים שאינם מחסונים יידבקו בהמוניהם במופעי החנוכה ולאחר בילוי בקרב המשפחות במשך השבוע הקרוב, כך מדווח 'ישראל היום'.
פרופ' נדב דוידוביץ', מנהל בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון בנגב וחבר בקבינט המומחים אומר: "ללא ספק עומדת להיות השפעה משמעותית של הזן החדש על מערכת החינוך, צריך יהיה לבחון מחדש את פתרון הכיתה הירוקה. אם הזן יתפשט, כנראה המודל הזה לא יוכל להימשך, אבל יש להמתין ולבחון את הנתונים. צריך להרחיב את תוכנית 'מגן חינוך', לקדם את נושא אוורור הכיתות, לבצע בדיקות PCR יזומות לתלמידים וגם לחזק את החיסונים בקרב ילדים. גם אם החיסון יימצא פחות יעיל נגד הזן החדש, ככל הנראה עדיין תישמר היעילות, גם אם במידה פחותה, והחיסונים, יחד עם כלים נוספים, יתרמו משמעותית".
לדברי פרופ' דוידוביץ': "תלמידים שישהו בחו"ל בחנוכה יצטרכו בידוד בדומה למבוגרים כדי לוודא שהם לא נושאים את הנגיף. אם המשמעת תתרופף ואנשים לא יקפידו על מסיכות ועל ריחוק פיזי – ייתכן שנראה יותר חולים בחזרה מהחופשה. בהחלט יש אפשרות של הידבקות במופעי חנוכה, אבל יש גם אפשרות של הדבקות בבתי הספר. טוב יעשו אם יציבו עמדות חיסונים ליד אולמות המופעים, מה שיכול להגביר חיסונים. צריך להאט את קצב ההתפשטות של הזן הזה בכל הכלים האפשריים".
הוא מוסיף כי יש צעדים שאף שהוחלט עליהם הם עדיין לא מיושמים. "צריך בעיקר לאכוף את ההנחיות, מה שלא נעשה טוב, למשל הקפדה על מסיכות במקומות סגורים, גם בכיתות. צריך למנות נאמני קורונה היכן שאין, גם ברמת בית הספר וגם ברמת הרשות המקומית. כעת זה לא עובד בצורה מספיק טובה".
מנכ"ל משרד החינוך לשעבר, עמית אדרי אומר כי למשרד החינוך יש את כל נתוני התחלואה בבתי הספר, אלא שכעת בתקופת שרת החינוך החדשה המשרד לא מפרסמים את הנתונים בטענה שהגורם המוסמך לכך הוא משרד הבריאות
"יש למשרד החינוך מרכז שליטה שיודע לבצע ניטור של כל כיתה, בית ספר או גן ילדים – זו תמונת מצב של כמעט שלושה מיליון תלמידים ומורים במדינה, ואת הנתונים האלה פרסמנו מדי יום", הוא אומר.
לדבריו "משרד החינוך בהנחיית גלנט היה אחראי למערכת החינוך ופעל בשקיפות מול הציבור. פרסום הנתונים הוא חלק מהאחריות ומהמחויבות של המערכת כלפי התלמידים, המורים וההורים, להבנתי, התפיסה של משרד החינוך היא שלא תהיה למידה בקבוצות קטנות. התשתית התקשובית שהונחה והמחשבים שסופקו מאפשרים למידה רציפה פיזית במוסדות החינוך. השאלה היא מה תחליט הממשלה ולאן ימשוך משרד הבריאות".