ועדת החוץ והביטחון התכנסה הבוקר (שלישי) לדיון טעון ומתוח על החלטת הממשלה להחזיר את איכוני השב"כ במאבק בווריאנט האומיקרון, לבקשת בכירי משרד הבריאות. הדיון מגיע ברקע המתיחות שנרשמה בשורות הממשלה בסוף השבוע, כאשר שרת הכלכלה אורנה ברביבאי והשר אלי אבידר התנגדו להחזרת האיכונים במאבק בנגיף. בדיון משתתפת גם ד"ר שרון אלרעי פרייס.
ד"ר אלרעי פרייס התייחסה לחוסר הוודאות על האומיקרון: "הווריאנט הזה הוא ממש כמו זן חדש. הוא נצמד לתאים וחודר לגוף. בדרום אפריקה יש עלייה משמעותית בתחלואה. רובם שם לא מחוסנים אבל רואים גם מחוסנים. למחוסנים זו מחלה קלה. מתחילים לראות עלייה באשפוזים במחוז שבו יש את ההתפרצויות האלה. לכן חשוב לנו לקבל מידע אמין מגורמי המקצוע ששם".
"הדרך שלנו לבדוק יעילות חיסון", המשיכה, "היא או אפידמיולוגית – לראות שיעורי תחלואה בין קבוצות אבל אז צריך שאלפים יידבקו ובימים הראשונים אין עדיין מידע להגיד. הדרך השנייה זה מבחנים במעבדה – לגדל את הווירוס ולבדוק אם החיסונים עוצרים את גדילת הווירוס". אלרעי פרייס סיפרה שהיום צפויה להיערך שיחה בין בכירי משרד הבריאות לנציגי הבריאות בדרום אפריקה, והם צפויים להעביר להם עדכונים על מידת יעילות החיסון נגד הווריאנט החדש.
לגבי תפוצת הווראינט בישראל והצורך שוב באיכוני השב"כ אמרה אלרעי פרייס: "יש שניים בינתיים ודאיים, ועוד מקרים בבדיקה. חשוב לי לנסות להסביר מה אנחנו עושים, זה שונה מאוד ממה שעשינו בעבר עם איכוני שב"כ. בעבר היינו מקבלים מגעים של מאומתים ושולחים להם הודעה, וזה נעשה בצורה רוחבית על כל המאומתים. זה לא מה שאנחנו עושים היום. בישראל יש כ-500 מאומתים ביום והנתונים שלהם לא נשלחים לשב"כ. אנחנו רק מנסים למנוע תחלואה של הווריאנט הזה. כנראה לא נצליח למנוע כניסה של הווראינט אבל אנחנו מנסים למנוע התפשטות שלו ברחבי המדינה".
הבוקר החלה הממשלה במשאל טלפוני של השרים – בבקשה להאריך את תוקף האישור לשימוש באיכוני השב"כ לחשודים בווריאנט החדש. השר אלי אבידר, שהתנגד להחלטה כבר בדיון הקבינט ביום שבת, הודיע הבוקר שהוא מתנגד להחלטה. גם שר המשפטים גדעון סער וחברתו לסיעה, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, הודיעו כי הם מתנגדים להחלטה.