מכתב שפורסם על ידי הרב יוסף לנדא שליט"א בנידון שתיית קוקה קולה בחו"ל נכתב כדלהלן
לאחר ההתכתבויות הנ״ל, מרגיש חובה לשתף את חברי הקבוצה באינפורמציה הבאה, שתענה גם על שאלות קודמות שנשארו באופן לא הוגן, ללא מענה, ביחס לקוקה קולה ולפסח.
ראשית, לחברת קוקה קולה יש בעולם 23 מפעלים ליצור תמצית. 2 מהם האחראים ומספקים תמצית לרוב המפעלים באירופה, נמצאים באירלנד.
באחד מהם נעשה כל שנה בחודש חשון יצור לפסח עבור אה״ק לאחר הכשרה כדין.
כל שאר המפעלים בעולם הנושאים שלט קוקה קולה ( מלבד 23 הנ״ל ), הם רק מפעלים מאושרים לעירוב מים וסוכר ( או תחליף סוכר) בתמצית ומילוי בבקבוקים. אין למפעלים אלו כל ידיעה על התמצית שהם מקבלים מוכן, מה היא מכילה וכו׳ מלבד הוראות ברורות איך להשתמש בתמצית למילוי.
אל המפעל באירלנד המייצר כשר בחדר המיוחד לכך, אין כניסה לארגון כשרות כלשהוא, מלבד כשרות הרב לנדא וארגון ה OU, העובדים יחד עבור היצור לאה״ק .
אין יצור כשר נוסף במפעל והתמצית המיוצרת עבור אה״ק היא אך ורק עבור אה״ק.
זאת ועוד, אין זה סוד שבמוצר קוקה קולה יש קרמל. אינפורמציה זו מופיעה על כל תווית.
הקרמל עבור קוקה קולה רגיל באירופה מיוצר בדרך כלל מחיטה!
רק עבור אה״ק לימות השנה הוא מתירס כדי שלא להכניס חמץ בכל ימות השנה ולפסח הוא מסוכר וההכשרה היא מקטניות לפסח ולא מחמץ לפסח.
ובכן, מבלי לפגוע באף אחד הנה העובדות בשטח וכל אחד יסיק את המסקנות בעצמו.
בהנ״ל גם תשובה להרב גורארי׳ ביחס לכשרות קוקה קולה לפסח בפולין.
בהצלחה ופסח כשר ושמח.
כפי שכתבתי,
ידיעה לכל מפעלי קוקה קולה בעולם ( מלבד 23 מפעלי יצרני תמצית) יש ידיעה רק במים וסוכר ( או תחליף סוכר). אין להם כל ידיעה בתמצית עצמה ובחוה״ג ממנה היא עשויה. זו גם הסיבה שהכותב מתייחס לסוכר.. אין לו ולא יכול להיות לו כל ידיעה בשאר חוה״ג בתמצית הקוקה קולה.
אני אומר זאת ובוודאות, כשאני המשגיח הן במפעל היצרן קרמל עבור אירלנד ושם אני מכשיר כל יצור (הכשרה עבור יצור תמצית לימות השנה) הכשרה מחמץ – חיטה, לקטניות – תירס. ליצור תמצית לפסח הקרמל מגיע מיצרן שונה ומסוכר.
אני גם המשגיח באירלנד ויודע בוודאות שמקור הקרמל לקוקה קולה באירופה הוא מאותו היצרן ומפעל אותו אני מכשיר כנ״ל.
א״כ ברור לי כשמש וללא כל ספק. קוקה קולה באירופה, חמץ.