בראיון ל'ווינט' אמר גנץ כי במקרה שאיראן וארה"ב יגיעו להסכם שלא טוב מבחינת ישראל, האופציה הצבאית עומדת על הפרק "האפשרות הצבאית חייבת תמיד לעמוד על הפרק. היא כמובן הדבר האחרון שאנחנו רוצים להשתמש בו אבל אין לנו את הזכות שלא להכין לעצמנו את האופציות".
כשנשאל האם יש צורך בתיאום עם ארה"ב בנושא, ענה גנץ: "מדינת ישראל לא מחויבת לתאם מול אף אחד את ההגנה שלה על עצמה. ארה"ב תמיד גיבתה את מדינת ישראל שהגנה על עצמה, ואני מאמין שיגבו אותנו גם בהמשך".
גנץ סירב לענות בפירוש האם אנחנו בדרך למבצע צבאי, על רקע הפרסומים על רכישת אמל"ח בשווי 5 מיליארד שקל בהיערכות לתקיפה באיראן: "אנחנו צריכים להכין את עצמנו לכל אפשרות של הגנה על מדינת ישראל. אנחנו מפתחים יכולות וצריכים להמשיך לחזק אותן. אני הולך להיפגש עם שר ההגנה האמריקני ועם בכירים נוספים. מוקד הנסיעה שלי כמובן תהיה הסוגיה האיראנית. אני נוסע בשביל לתמוך במאמצים הבינלאומיים ואני מתכונן כדי לאפשר את היכולת הישראלית".
בכל הנוגע למו"מ הגרעין עצמו אמר גנץ: "ישראל אינה צד להסכם. היא תומכת במודיעין, בשיח. אני לא יודע לומר לך אם המו"מ ייכשל. ימים יגידו. קומבינציה של לחצים מדיניים, לחצים כלכליים והכנות צבאיות יביאו את איראן בסופו של דבר להסכם טוב. אם זה לא יקרה – אנחנו צריכים להכין לעצמנו את האלטרנטיבות".
היום שוחח ראש הממשלה נפתלי בנט עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, בשיחה אותה הגדירו בלשכת ראש הממשלה כ"שיחה לא פשוטה".
רוב השיחה עסק באיראן, כשבנט מאשים את ארה"ב בכך שהיא מאפשרת לאיראן לבצע "סחיטה גרעינית", כדי להשיג כמה שיותר מהסכם הגרעין, אליו שואפת להגיע ארה"ב.