גורמים רשמיים בארגון הבריאות בעולמי, אמרו בשבוע שעבר כי אמצעים בהם נעשה שימוש נגד זן הדלתא צריכים להמשיך להיות האמצעיים המרכזיים למאבק בנגיף הקורונה, גם מול זן האומיקרון החדש, תוך שהם מכירים בכך שהגבלות הנסיעות שמטילות מדינות יכולות לקנות זמן.
כ-36 מדיניות ברחבי העולם דיווחו על הידבקויות בנגיף האומיקרון, כולל הודו, אבל המספרים מחוף לדרום אפריקה נותרו נמוכים. בדרום אפריקה נרשמה בימים האחרונים עלייה מהירה במספר חולי הקורונה, ויתכן שהזן החדש הופך להיות הדומיננטי ביותר. עדיין, סוגיות היסוד לגבי האומיקרון עדיין אינן ברורות: האם הוא מדבק יותר, כפי שמספר גורמים בתחום הבריאות חושדים, האם הוא גורם לתחלואה קשה יותר, והאם הוא יכול לחמוק מהגנת החיסון.את
"שליטה על הגבולות יכולה לקנות זמן. אבל כל מדינה וכל קהילה צריכה להיות מוכנה לעלייה במספר החולים" אמר אתמול (שישי) ד"ר טאקאשי קאסאי, מנהל אזור מערב האוקיינוס השקט בארגון הבריאות העולמי. "החדשות הטובות הן שאין לנו שום מידע לגבי אומיקרון כרגע שמעיד על כך שאנחנו צריכים לשנות את אופן התגובה שלנו".
זה אומר, בין היתר, מאמץ להגדיל את שיעור המתחסנים, ריחוק חברתי ועטיית מסיכות, אמר מנהל החירום האיזורי של ארגון הבריאות העולמי.
"זה ברור שהמגיפה הזאת רחוקה מלהסתיים ואני יודע שאנשים מודאגים מהאומיקרון" אמר קסאי. "המסר שלי היום הוא שאנחנו יכולים לשפר את האופן בו אנחנו מתמודדים עם הנגיף כדי להתמודד טוב יותר על עליות עתידיות בתחלואה, ולהקטין את ההשפעות הבריאותיות והכלכליות שלהן".