מחקר ראשוני שפורסם הבוקר (רביעי) מצביע כי חיסון פייזר נגד קורונה מגן פי 41 פחות מפני הדבקה בזן האומיקרון. עם זאת, נמצא כי "חסינות משמעותית" נשמרת אצל מי שנדבק בעבר וגם חוסן וכן אצל מי שקיבל מנת דחף. ראוי לציין שהמחקר, של המכון הדרום אפריקני למחקרי בריאות בדרבן, נערך בקרב 12 משתתפים בלבד – שישה מחוסנים ושישה שנדבקו וגם התחסנו. כך דווח ב'כאן' חדשות.
חוקר בכיר בצוות המחקר של המכון בדרום אפריקה, פרופ' אלכס בסיגל, הוסיף ואמר כי מנת הדחף, כלומר החיסון השלישי, מסוגלת להגביר מאוד את ההגנה מפני הזן החדש.
מנכ"ל המכון, פרופ' וויליאם הנקום, הבהיר: "אי אפשר לקבוע עדיין את ההשלכות הקליניות של נתוני המעבדה האלה. רוב הווקסינולוגים מסכימים כי החיסונים הנוכחיים עדיין יגנו מפני מחלה קשה ומוות כתוצאה מהדבקות באומיקרון – לכן זה קריטי שכולם יתחסנו".
מחקר: מחלימים מקורונה זקוקים לחיסון רק לאחר שנה
בתוך כך, הבוקר עדכן משרד הבריאות כי מקדם ההדבקה עלה ועומד כעת על 1.06. עוד אומרים במשרד כי יש להמשיך ולעקוב אחר מגמות התחלואה וכי יש חשש מהתפרצות משמעותית יותר. הודגש כי עדיין לא אושררה מידת היעילות של חיסוני הקורונה נגד הידבקות בווריאנט האומיקרון, אך ההערכה היא כי בכל מקרה הם יעילים נגדו במניעת תחלואה קשה.
מחר – דיון על ההגבלות לשבים מחו"ל
מחר צפוי להתקיים דיון נוסף לגבי מדיניות הבידוד לשבים מחו"ל, שבו יוחלט אם יש צורך להאריך את ההגבלות הקיימות, שלפיהן גם מחוסנים מחויבם בבידוד מקוצר, או שניתן להחיל את המדיניות שגובשה בדיון שנערך מוקדם יותר השבוע.
לפי המדיניות החדשה שתיבחן בדיון, רק מחוסנים שישובו ממדינות אדומות יידרשו לבידוד מלא, בעוד מחוסנים ששבו ממדינות כתומות ישהו בבידוד רק עד קבלת תוצאת הבדיקה הראשונה, וידרשו לבצע בדיקה שנייה ביום השלישי. מחוסנים ששבו ממדינות צהובות יידרשו לבדיקה אחת בנחיתה ובידוד עד לקבלת התוצאה.
ההחלטה אם ניתן להחיל את ההקלות תתקבל אם יהיו נתונים מהימנים שמעידים כי זן האומיקרון לא פוגע באופן קשה במחוסנים. עם זאת, בשלב זה בכירי משרד הבריאות מתבטאים באופן ברור, ואומרים כי עדיין מוקדם להוריד את הדריכות וההגבלות.